FIRST LEGO League’i Eesti suures rahvusvahelises lõpplahingus astub võistlustulle 280 õpilast

9. märts 2017 - Kommenteeri artiklit

11. ja 12. märtsil toimub Tartus Eesti Rahva Muuseumis FIRST LEGO League’i Eesti suur finaal, kus omavahel võtavad mõõtu 280 üheksa- kuni kuueteistaastast õpilast Eestist, Lätist, Leedust ja Soomest.
FIRST LEGO League on rahvusvaheline programm, kus üle maailma osaleb ligi 30 000 meeskonda. Tänu programmile on lastel võimalus tegeleda juba varases eas teaduse ja tehnikaga ning ehitada roboteid samamoodi nagu käiakse jalgpallitrennis või muusikakoolis. „Spordivõistlused on laste seas populaarsed, sest need on lõbusad, toredad, aktiivsed. Ka robootika võib olla sama lõbus, tore ja lahe. FIRST LEGO League on sport ülakorruse musklile! Ja seejuures pole oluline võit, vaid meeskonnas töötamise tunnetamine, probleemidele lahenduste leidmine ja sõbralikkuse säilitamine,” rääkis programmijuht Heilo Altin.
Sellel hooajal lahendavad lapsed inimeste ja loomade vahelisi väljakutseid, et muuta koostöö ja mõlema elu paremaks, efektiivsemaks. Õpilaste projektid on lahendused reaalelu probleemidele, alates teele jooksvatest loomadest kuni mesilaste kahjurite tõrjumiseni.

Eesti võistluse võitja saab kutse maailmsele finaalvõistlusele. Möödunud aastal käisid Eesti tšempionid rinda pistmas maailma parimatega Austraalias. Seega on FIRST LEGO League võistlus noortele robootikutele suurepärane võimalus ennast arendada, saada kogemusi ja laiendada silmaringi Eestis ja võimalusel ka välismaal.

Need, kes robootikat enese jaoks veel avastanud ei ole, võiksid võistlusele kohale tulla, et võtta osa praktilistest töötubadest (info siin) ja saada aimu, kas robootika ja programmeerimine on midagi, mille vastu võiks tulevikus rohkem huvi tekkida.

Üritus on kõigile tasuta!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!