Fotokonkurss ärgitab märkama ja jäädvustama linnaloodust

22. märts 2017 - Kommenteeri artiklit

Tartu ülikooli loodusmuuseum ja Eesti loodusmuuseum ootavad igas vanuses huvilisi osalema fotokonkursil „Metsik linn”. Konkurss ootab inimesi märkama ja väärtustama loodust linnaruumis ning inspireerib seda jäädvustama.

Fotokonkursile oodatakse pilte, mis on tehtud linnakeskkonnas ja räägivad lugusid looduse ja linna püüdlusest koos elada. Linnupojad paneelmaja rõdukastis, esimene roheline võrse trepikivide vahel või kakupojad pargis möödujatele nägusid tegemas on vaid mõned näited linna metsikusest.

„Julgustame oma pilte konkursile saatma kõiki loodushuvilisi, kes vähegi on ümbritsevat maailma läbi objektiivi vaadanud,” selgitab fotokonkursi eesmärki ettevõtmise peakorraldaja Veljo Runnel. „Žürii hindab foto puhul ennekõike head ideed. Püüame suunata linnaloodust märkama ja jäädvustama ka neid, kes muidu fotograafiaga ei tegele. Seetõttu ei ole vahet, kas foto on tehtud telefoni või tipptasemel tehnikaga,” lisab ta.

Fotokonkursile „Metsik linn” saab töid esitada 20. maini aadressil http://veeb.ut.ee/photo-contest/metsik-linn-2017.

Esitatud töid hinnatakse kahes vanuserühmas: lapsed ja noored (kuni 15-aastased k.a) ning üldarvestus (osavõtjate vanus ei ole piiratud). Iga autor võib esitada kuni kolm tööd. Osalemistingimustega saab tutvuda fotokonkursi veebikeskkonnas. Võidutööd kuulutatakse välja Tartu loodusfestivali avapäeval 7. juunil.

Pilte hindab žürii koosseisus loodusemees ja fotograaf Rein Kuresoo, loodusnäituste kuraator Lennart Lennuk, fotograaf Ingmar Muusikus, kujundaja Margot Sakson, fotograaf Sven Začek ning kujundaja Eve Valper.

Auhinnad on välja pannud Photopoint, National Geographic Eesti, Looduse Omnibuss, Tartu ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed, Eesti loodusmuuseum, Salibar OÜ, MyPrint, Seto Folk, Tartu linn, Keskkonnaamet, Energia avastuskeskus ning teaduskeskus AHHAA.

Fotokonkursi korraldamist toetab Tartu linn.

Konkurss kuulub Tartu loodusfestivali kavasse. Festival toimub 7.–10. juunini Tartus.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!