James Groccia jagab õppimise ja juhendamise kogemusi

20. märts 2017 - Kommenteeri artiklit

Märtsis viibib Tartus Auburni ülikooli kõrghariduse professor James Groccia, kes annab loenguid, konsulteerib doktorante ning nõustab avatud seminaril Tartu ülikooli doktorantide juhendajaid.

Eestis viibides juhendab James Groccia välisdoktorantidele suunatud kursust „Õppimine ja õpetamine kõrgkoolis”. Samuti on doktorantidel võimalik saada Groccialt individuaalset tagasisidet oma seni tehtud tööle ning esitada doktoritöö ja õpingutega seotud küsimusi.
Tartu ülikooli haridusteaduste instituudi doktorandi Pihel Hundi sõnul suunab James Groccia doktorante mõtlema oma õpetamisfilosoofia peale ning annab häid nippe, kuidas muuta õppetöö efektiivsemaks ja õppijale tähenduslikumaks. „Kui doktorantidena on meie õpingutes suur osakaal just teadustööl ning doktoritööga seotud teemade arutamisel, siis annavad James Groccia loengud ja seminarid võimaluse mõelda ka ülikoolitöö teistele tahkudele nagu õpetamine ja juhendamine,” märkis Hunt.
23. märtsil juhendab Groccia doktorantide juhendajatele suunatud seminari „Best Practice in Supervising Doctoral Students”. Seminar toimub kella 10.30–14 TÜ haridusteaduste instituudi hoones (Salme 1a–104), osalema on oodatud Tartu ülikooli doktorantide juhendajad. Seminari päevakava leiab siit, seminarile palutakse registreeruda 21. märtsiks. Seminar toimub Tartu ülikooli ASTRA projekti PER ASPERA haridus- ja kasvatusteaduste doktorikooli raames, mida, toetab Euroopa Liidu regionaalarengu fond.
Auburni ülikooli kõrghariduse professor James Groccia on Tartu ülikooli haridusteaduste instituudi külalisprofessor alates 2016. aasta märtsist.
Groccia kontaktid Eestiga algasid 2007. aastal, mil ta käis õppejõukoolitajate rahvusvahelise organisatsiooni (ICED) kogunemisel Tartus ning juhendas siin töötuba õppejõududele. Ta on õpetanud õppejõudude suveakadeemias, esinenud ettekannetega ja juhtinud töötubasid õpetamisoskuse arendamisele suunatud konverentsidel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!