Kaheksakümmend üheksa uut teadusprojekti sai toetuse

2. märts 2017 Eesti teadusagentuur - Kommenteeri artiklit

Uudsete põletikuvastaste ravimite väljatöötamine ja immuunsussüsteemi vananemise peatamine; ravi seisukohalt oluliste harvade mutatsioonide ennustamine genoomides; e-hääletamise mõju valitsemisele; lõhe vähendamine erineva taustaga peredest pärit laste akadeemilistes saavutustes ja heaolus; masinõppe töövahendid tehisintellekti parandamiseks  – need on vaid mõned näited väljakutsetest Eesti teaduse esiliinil, mida uurimistoetuse saajad hakkavad lahendama.

Eesti teadusagentuuri hindamisnõukogu otsustas anda personaalse uurimistoetuse 89-le 2017. aastal algavale järeldoktori-, stardi- ja otsinguprojektile. Uurimistoetuste kogumaht on 4 885 222 eurot.

2017. aastal  alustavate projektide taotlusvooru esitati 365 personaalse uurimistoetuse taotlust kogusummas 25 913 755 eurot. Menetlusse võeti 355 taotlust, neist 320 stardi- ja otsinguprojektidele ning 35 järeldoktori projektidele. Taotluste hindamisel osales 552 retsensenti 47 riigist. 355 taotlusest rahuldati 89 taotlust ehk 25%.
Toetuse saanud üheksast järeldoktoriprojektist, 26 stardiprojektist ja 54 otsinguprojektist on

– 32  loodus- ja tehnikateaduste valdkonnas;

– 21  bio- ja keskkonnateaduste valdkonnas;

– 20 ühiskonnateaduste ja kultuuri valdkonnas;

– 16 terviseuuringute valdkonnas.

Hindamisnõukogu esimees, teadusagentuuri juhatuse esimees Andres Koppel ütles taotlusvooru kommenteerides, et konkurents uurimistoetustele oli ka seekord tihe ja uurimisraha said paraku vaid parimatest parimad.
Siit näed kõiki toetatud uurimisprojekte

Ekspertkomisjonide esile tõstetud uurimisprojektid
Loodus- ja tehnikateadustes
Bio-ja keskkonnateadustes
Ühiskonnateaduste ja kultuuri valdkonnas
Terviseuuringute valdkonnas


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!