Kakssada põhikooliõpilast tutvuvad oskuste päeval ametitega

29. märts 2017 Kuressaare ametikool - Kommenteeri artiklit

Reedel 31. märtsil tutvub kakssada Saare maakonna 8.–9. klassi õpilast Kuressaare ametikoolis korraldataval oskuste päeval eri ametitega.

„Oskuste päeva eesmärk on anda põhikooliõpilastele võimalus teha lähemalt tutvust ühe ametiga ja panna neid mõtlema selle üle, millist ametit nad õppida tahaksid,” rääkis oskuste päeva projektijuht Anneli Viherpuu-Berens.

Oskuste päevale eelnes Saaremaa Rajaleidja keskuse karjäärispetsialistide koostatud ametivaliku testite sooritamine. Testide alusel jagati õpilased sõiduautotehniku, tarkvaraarendaja, väikelaevade ehitaja, koka, turismi- ja restoraniteenindaja, ehitaja, juuksuri ja kujundaja töötubadesse.

Töötoas saavad õpilased ametit proovida, samuti miniloengu peab üks antud sektori tööandja või ameti esindaja Saaremaalt.

„Maakonna koolide huvi oskuste päevadel osalemise vastu oli väga suur. Kõik soovijad seekord ei mahtunud, kuid novembris ja järgmise aasta märtsis plaanime korraldada kaks samasugust päeva,” ütles Viherpuu-Berens.

Oskuste päevad on osa käimasolevast üleriigilisest oskuste aasta programmist.

Oskuste päevade tegevuskavas on ka töövarjupäevade korraldamine õpilastele Saaremaa ettevõtjate liidu liikmesettevõtetes.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!