Kuidas käivitada robootikaringi?

17. märts 2017 Maiu Plumer Merivälja kooli õppealajuhataja - Kommenteeri artiklit

Maiu Plumer. Foto: Raivo Juurak

Nõuandeid annab Merivälja kooli õppealajuhataja Maiu Plumer.

  1. Edu võti on juhendaja. Leia hea ja organiseerimisvõimeline õpetaja, siis pole ringides lastest puudust. Robootika- ja klassiõpetajatele on piisavalt tasuta koolitusi. Tule õpi ise või leia õige inimene kursuste lõpetajate hulgast.

  2. Sa ei ole üksi! Head algatust toetavad ka vanemad, lihtsalt tuleb näidata, kui köitev tehnoloogia on.

  3. Võimalusi leidub! Toetust taotleda ei ole keeruline. HITSA projektid on lihtsad ja konkreetsed, sellega sai Merivälja kool toetust LEGO EV3 robotite komplektide soetamiseks. Kui ei oska endale sobivat projekti leida, siis spetsialistid aitavad meeleldi. Küsi abi „Vaata maailma” ja „Nutilabori” meeskondadest. Näiteks praegu on avatud ProgeTiigri programmi seadmete taotlusvoor haridusasustustele, taotleda võib 1. aprillini.

  4. Huvitegevus aitab õpetada! Robootika ja programmeerimine sobib väga hästi klassitundidesse, aga tähtis on robootikaõpetaja või haridustehnoloogi tugi õpetajale. Kõige kiiremini õpivad lapsed seda, mis on huvitav. Meie robootikaringi lapsed õpetasid peatselt juba õpetajatele programmeerimist.

  5. See pole keeruline! Robootika ja programmeerimine on kõigile jõukohane alates algklassidest. Meie 3D-printer on pidevalt töös.

Edu pant on konkreetne eesmärk, sihikindlus, head algatust toetab ka õnnefaktor.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!