Kuidas me Eesti Vabariigi sünnipäeva tähistasime

2. märts 2017 Jane Näkk Tartu Sireli lasteaia Lepatriinu rühma õpetaja - Kommenteeri artiklit

Tartu linnas asub väike lasteaed Sirel, mille õppe-ja kasvatustöö üks eesmärk on tõhus ja teineteist toetav koostöö lapsevanemaga. Aastate jooksul on kujunenud välja traditsioon viia üheskoos lapsevanematega läbi palju rühmakeskseid pereüritusi ja ülemajalisi väljasõite (Mustvee piirivalve kordon, Andre juustufarm, Põltsamaa Felix, Pereleiva tööstus) lapsevanemate elukutsete tutvustamiseks. Koos vanematega tähistatakse eesti rahvakalendri tähtpäevi, koolieelikute õppeaasta lõpus korraldatakse lõpureis Tallinna (Toompea loss, riigikogu saal, Pikk Hermann, teletorn ja loomaaed) jms. Kõik soovivad anda oma panuse, et lastel oleks huvitav ja vaheldusrikas õppeaasta.

Eelmisel aastal tähistasime Eesti Vabariigi aastapäeva n-ö majasiseselt. Lisaks tavapärasele pidulikule aktusele organiseeris üks lapsevanem meie hoovile sõjaväetelgi, soomuki ja relvad. Lastel oli väga huvitav ja elamusrohke päev, mida meenutati veel pikka aega. Seetõttu kaasasime sel aastal vabariigi aastapäeva tähistamisse teisegi kaitseväes töötava lapsevanema, kes korraldas ühisekskursiooni Võru Kuperjanovi pataljoni. Sõit Tartust Võrru oli küllalt pikk, kuid lapsed pidasid vapralt vastu.

Linnakusse saabudes tehti meile jalutuskäik õppehoonesse. Näidati klassiruume, kus sõdurid õpivad. Tegime ringkäigu territooriumil, tutvusime hoonetega. Nägime, milline on sõdurite meditsiinipunkt, vahtkonnamaja ja staabihoone, tegime suurtüki ja Julius Kuperjanovi ausamba juures ühispildi. Jälgisime sõdurite rividrilli järgmisel päeval toimuvaks paraadiks. Tutvusime eri relvaliikide, lasketiiru ja sõdurieluga. Tore oli tajuda, et laste tulek sõjaväeossa tekitas omakorda sõdurites nii suurt elevust, et relvademonstratsiooni ajal kogunesid nemad omakorda laste ümber sõbralikku ringi ja jälgisid heldinult laste emotsioone. Sõdurpoisid näitasid lastele, kus nad magavad, ja selgitasid, kui tähtis on see, et enda voodi korralikult ära tehtud oleks. Kolme miinuspunkti eest jääb sõdur ilma linnaloast, mis on tema jaoks väga oluline.

Tutvusime ka tagalapataljoni tehnikaga ja saime sõita BV-ga. Lastel oli ääretult lõbus. See n-ö vagunsõiduk vedas meid üles-alla väikestest küngastest, lapsed kiljusid ja rõkkasid naerda.

Külaskäigu lõpetuseks pakuti meile maitsvat sõdurisuppi, millele jagus vaid kiidusõnu. Nii mõnigi poiss ütles, et tema tahaks kindlasti teenida tulevikus aega just Kuperjanovi pataljonis, sest siin antakse nii head suppi.

Tore, kui leidub lapsevanemaid, kes ei pea paljuks ohverdada oma kiirel tööajal aega nii enda lapse kui ka tema rühmakaaslaste jaoks. Mis kergendaks veel õpetajate tööd kui mitte hea koostöö lapsevanematega! Suur-suur tänu neile nii õpetajate kui ka laste poolt!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!