Lennart Meri stipendiumi pälvis Tartu ülikooli ajaloo ja arheoloogia instituudi magistrant Marie Kõiver

30. märts 2017 Viimsi vallavalitsus - Lennart Meri stipendiumi pälvis Tartu ülikooli ajaloo ja arheoloogia instituudi magistrant Marie Kõiver kommenteerimine on välja lülitatud

Tänavuse Viimsi valla aukodaniku president Lennart Meri nimelise stipendiumi pälvis Tartu ülikooli ajaloo ja arheoloogia instituudi magistrant Marie Kõiver. Stipendium anti pidulikult üle 29. märtsil toimunud Lennart Meri mälestuskontserdil Viimsi Püha Jaakobi kirikus.
Lennart Meri nimelist stipendiumi on välja antud alates 2012. aastast ning selle eesmärk on jäädvustada Eesti riigipea, kirjaniku ja Viimsi valla aukodaniku president Meri pärandit. Lennart Meri stipendium antakse välja kõrgkooli üliõpilasele või magistrikraadi omandanud noorele, kes on pärit Viimsist või muul moel Viimsiga seotud ja teinud või tegemas uurimistööd humanitaarvaldkonnas.
„Marie Kõiverit tunnustame stipendiumiga magistritöö „Rannikukalandus Eestis 1918‒1940” tegemiseks. Tema juhendaja on Tartu ülikooli filosoofiadoktor Ago Pajur,” sõnab stipendiumi komisjoni esimees ja Viimsi vallavanem Rein Loik. Noor magistrant on lõpetanud Viimsi keskkooli kuldmedaliga ning teinud koostööd kohaliku rannarahva muuseumiga.
Tänavu tähistatakse Lennart Meri 88. sünniaastat. Viimsi vald tähistas sündmust mälestuskontserdiga, kus esines ansambel Vox Clamantis kontserdiprogrammiga „Für Lennart in memoriam”.


Comments are closed.