Lõimeleer ootab välismaal elavaid eesti noori pärimuskultuuri laagrisse

30. märts 2017 TÜ Viljandi kultuuriakadeemia - Kommenteeri artiklit

TÜ Viljandi kultuuriakadeemia korraldab teist aastat väliseesti noortele pärimuskultuuri laagrit Lõimeleer. Suvelaager toimub 24.‒29. juulini Viljandimaal ja sinna oodatakse kuni 40 osalejat üle terve maailma.

Lõimeleeri eesmärk on siduda välismaal kasvavat noorte eestlaste põlvkonda Kodu-Eestiga, hõlbustamaks kultuurivahetust esivanemate kodumaaga, äratada nendes huvi siinse keele ja kultuuri vastu. Nädal kestva laagri tegevus toimub Tääksi ja Abja koolimajades, spordisaalides ning ümberkaudsetes looduskaunites paikades. Laagri uudsus seisneb selles, et lisaks keele ja kultuuri tundidele saab õppida eesti rahvapäraseid oskuseid, pilli-laulu-tantsumänge, hobuse rakendamist ja juhtimist. Plaanis on ka maastikumäng Lõhavere linnuses, lõkke- ja jutuõhtud.

„Laagrisse ootame 10‒16-aastaseid lapsi. Juba on registreerinuid näiteks Itaaliast, Saksamaalt, Tšehhist, Luxembourgist ja isegi Kõrgõzstanist,” räägib laagri projektijuht Anett Männiste. „Laagri kolmandal päeval on ürgturg, kus Lõimeleeri noored löövad kaasa kauplemisel kohalike ettevõtjate kõrval. See annab noortele võimaluse osaleda veel enam kohalikus kogukonnas ja toetab nende ettevõtlikkust,” lisab Männiste.

Lõimeleeri korraldavad ja töötube viivad läbi peamiselt Viljandi kultuuriakadeemia huvijuhtimise, pärimusmuusika ning rahvusliku käsitöö õppejõud, vilistlased ja üliõpilased. Lõimeleer toimub koostöös MTÜ Noor-Abjaga. Projekti rahastab Eesti Kultuurkapital ja rahvakultuuri keskus.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!