Orhideenäitus heidab pilku koduse aknalaua eksootilistele õitsejatele

2. märts 2017 - Kommenteeri artiklit

Tartu ülikooli botaanikaaia igakevadise orhideenäituse fookuses on seekord tubastes tingimustes kasvatatud orhideed. Kaheksandat korda toimuval näitusel on väljas rohkem kui 70 õitsvat orhideeliiki ja -sorti.

Näituselt leiab nii lummavalt lõhnavate kui ka pillavalt värvikirevate õitega pilgupüüdjaid. Nende kõrval saab aga külastaja imetleda ka tagasihoidlike õitega miniatuurseid liike, nagu näiteks Ecuadorist pärit Scaphosepalum ovulare, mille õied on vaid nööpnõelapea suurused.

„Inimeste aretustööna ilmavalgust näinud sordid saavad kodusel aknalaual enamasti kenasti hakkama, kui neile pühendada piisavalt hoolt ja armastust,” selgitab botaanikaaia aednik ja orhideenäituse korraldaja Astrid Lepik. „Looduslikel liikidel on kasvatamise suhtes pisut kõrgemad nõudmised.”

Näitusega samal ajal saab botaanikaaias imetleda ka erakollektsionääride orhideesid, mille hulgast võivad külastajad valida oma lemmiku. Kõigil orhideehuvilistel on võimalik kauneid potitaimi ka kaasa osta, orhideesid müüb Jardin OÜ.

Orhideenäitus „Eksootika aknalaual” on avatud 3.‒12. märtsini iga päev kella 10‒17 Tartu ülikooli botaanikaaias aadressil Lai 38. Huvilistele toimuvad 4. märtsil ja 11. märtsil kell 13 temaatilised ekskursioonid botaanikaaia kasvuhoonetes. Näitust saab külastada ja ekskursioonidel osaleda botaanikaaia piletiga.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!