Paide riigigümnaasium rajatakse ajaloolisse koolihoonesse

7. märts 2017 HTM - Kommenteeri artiklit

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps leppis Paide linna juhtidega kokku järgmisel aastal õppetööd alustava Paide riigigümnaasiumi asukohas – uus kool rajatakse ajaloolisse koolihoonesse Posti tänaval.

Paide linnavolikogu tegi ministeeriumile ettepaneku rajada kool Posti t 12 kinnistule, kus tegutses gümnaasium juba enam kui sada aastat tagasi, mistõttu on uue kooli asutamine Paide ajaloolisesse koolimajja märgilise tähendusega.

„Kogukonna tahe, et riigigümnaasium asuks nii haridus- kui ka arhitektuuriajalooliselt väärikas majas, on täiesti mõistetav, mistõttu kinnitan, et lähme edasi just selle plaaniga,” sõnas minister Mailis Reps ja lisas, et asupaigavalikul on teisigi pooltargumente, näiteks kutseõppekeskuse, spordihalli ja staadioni lähedus.

Paide riigigümnaasiumi rajamise eesmärk on tagada Paide linna ja Järva maakonna õpilastele tänapäevane õpikeskkond ja võimalused valikurohke gümnaasiumihariduse omandamiseks. Riigigümnaasiumisse planeeritakse õppekohti 252 õpilasele.

Paide riigigümnaasium alustab tööd 1. septembril 2018, aga kuni Posti tänava koolihoone valmimiseni hiljemalt 2020. aastal tehakse õppetööd asenduspinnal Laial tänaval.

Riigigümnaasiumide rajamist rahastatakse riigieelarvelistest ja Euroopa regionaalarengu fondi vahenditest.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!