Rakke robootikapäev

2. märts 2017 Leelo Ambos Robootikapäeva peakorraldaja, Rakke kooli robootikaringi juhendaja - Kommenteeri artiklit

Palju elevust tekitas robotite võidusõit, kus stardijoonel oli korraga peaaegu kakskümmend robotit. Foto: Leelo Ambos

28. veebruaril toimus Rakke koolis maakondade robootikapäev. Külalisi oli pealinnast, Tapalt, Tamsalust, Raplast, Rakverest, Mustveest, Vastseliinast ning Koerust, Väike-Maarjast ja Simunast. Registreerimislehtedel oli kokku kirjas 432 õpilast ning 39 õpetajat. Mõõtu võeti folkrace’i rajal, roniti kallakut pidi mäkke ning sõideti mööda joont. Eriti suure osalusega olid sumovõistlus ja palju elevust tekitanud robotite võidusõit, kus stardijoonel oli korraga peaaegu kakskümmend robotit. Algajad ja pealtvaatajad said osaleda eelteadmisi mittevajavatel „puldiga” juhitavatel aladel: VEX-robotite väljakul, slaalomi- ja linnaläbimise radadel. Lava olid vallutanud haridusrobotid: Ozobot, BeeBot ja Edison ning neile loodud õpperajad eri ainetundide teemadega, mida võis igaüks katsetada.

Saali servas tutvustas oma robootikakaupa Büroomaailma esindus ja välja oli pandud ka näitus meie endi tehtud robotitest, teadusprojektidest ning loomingulistest LEGO-ehitustest. Kohtunikena tegutsesid ja korraldusmeeskonna enamuse moodustasid Rakke kooli 6.‒9. klassi õpilased.

Eraldi olid välja toodud FIRST LEGO League’i võistluse elemendid: robotimäng ja projektide esitlus. FLL-meeskondadel oli võimalus harjutada, eriti neil meeskondadel, kes on pääsenud 11. ja 12. märtsil Tartus Eesti Rahva Muuseumis toimuvasse FLL-i finaali.

Täname sponsoreid: hariduse ja infotehnoloogia sihtasutus (HITSA) rahastas osalejate toitlustamist, E-Piim saatis juustusnäkke, Oomipood saatis võitjatele kinkekaardid, MTÜ Robootika tasus võistlusväljakute transpordi eest ning Robotex kinkis meile labürindi ja folkrace’i võistlusväljakud.

Ürituse võib lugeda kordaläinuks, sest enamus võistlejaid avaldas soovi järgmisel aastal taas Rakkesse tulla.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!