Tartu kõrgem kunstikool kutsub vaatama ja sisse astuma

15. märts 2017 Tartu kõrgem kunstikool - Kommenteeri artiklit

15.‒25. märtsini on galeriis Noorus avatud Tartu kõrgemat kunstikooli tutvustav väljapanek LAHTISTE USTE PÄEV. Traditsiooniliselt märtsis toimuv näitus tutvustab Tartu kõrgema kunstikooli (TKK) osakondi ning annab seeläbi võimaluse nii kõrgkooliga lähemalt tutvuda kui ka eriala valida. Ühtlasi juhatab väljapanek sisse 22. märtsil algava sisseastumisavalduste vastuvõtu ning lahtiste uste päeva.

Väljapanek on jaotatud aladeks, kus tutvustatakse õppimisvõimalusi ja õppekavade spetsialiseerumisvaldkondi. Tööde valikul ja osakondade alade kujundamisel on osalenud ka üliõpilased, kes lahtiste uste päeval huvilistele selgitusi jagavad. Samuti saab galeriis  tutvuda TKK välja antud trükistega.

Kolmapäeval, 22. märtsil toimub galeriis Noorus ja TKK õppehoonetes lahtiste uste päev ning algab sisseastumisavalduste vastuvõtt. Sel aastal tutvustatakse esmakordselt juba lahtiste uste päeval vastuvõtueksameid, mille alusel moodustub pingerida kõrgkooli õppima asumiseks. Lahtiste uste päeva ürituse täpsem info ja ajakava on veebilehel.

TKK pakub võimalust valida seitsme rakenduskõrghariduse õppekava vahel: fotograafia; maal ja restaureerimine (spetsialiseerumine: kunst või konserveerimine/restaureerimine); meedia- ja reklaamidisain; mööblidisain ja restaureerimine (spetsialiseerumine: disain või konserveerimine/restaureerimine); nahadisain ja restaureerimine (spetsialiseerumine: disain või konserveerimine/restaureerimine); skulptuur; tekstiil.

Kõigi õppekavade ühisosa on teoreetilised ja praktilised üldained, samuti saadakse olenevalt õppekavast üldine teoreetiline alus disaini- kunstide- ja konserveerimise/restaureerimise suunal.

Lisaks tugevate erialaste oskuste omandamisele on võimalik end õpingute käigus proovile panna mitmesugustes valdkondlikes projektides ning teha koostööd kõrgkooliväliste partneritega. Osalemine väljaspool kõrgkooli toimuvatel praktikatel annab ettekujutuse reaalsest töökeskkonnast ja eri ettevõtetest ning paljud leiavad seeläbi ka oma tulevase töökoha või tegevusvaldkonna. Pärast kõrgkooli lõpetamist on võimalus jätkata õpinguid magistriõppes Eestis või välismaal.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!