Tartu kutsehariduskeskuse kutsevõistlused „Aasta tegija 2017” on ukse ees

6. märts 2017 Tartu kutsehariduskeskus - Kommenteeri artiklit

15. ja 16. märtsil toimuvad kutsehariduskeskuses  koolisisesed kutsevõistlused, kus selgitatakse 34 eriala parimad tegijad.  Varasemate aastatega võrreldes on võistlusülesanded  seekord  keerulisemad ning paljudel erialadel tuleb võistelda kaks päeva.  Kõrvuti õpilastega panevad oma oskused proovile ka külalisvõistlejad. 

Üks tõsisematest jõukatsumistest seisab ees keskkonnatehnika lukkseppadel, kes peavad  kahe päeva jooksul paigaldama vannitoa sanitaarseadmed, kondensaatgaasikatla koos sooja tarbevee boileriga, radiaator- ja põrandakütte- ning vee- ja kanalisatsioonitorustikud ning lõpuks tuleb seadistada etteantud väärtuste järgi katla küttegraafik ja sooja tarbevee temperatuur ning põrandakütte segusõlme automaatika. „Sellise keerukusastmega võistlusi pole Eestis seni peetud,” märkis huvijuht Lilia Leiman. Võistlust toetab soojustehnika firma Viessmann, kelle katlaid võistluste käigus paigaldatakse ning kes autasustab parimaid keskkonnatehnikuid.

Lisaks keskkonnatehnikutele on kahepäevased võistlused veel rätsepatel, kelle ülesanne on valmis õmmelda voodriga kleit,  ning tisleritel, kes  tuleb valmistada  ehtelaegas. Ehitusviimistlejad peavad  joonistama malelaua koos malenuppudega ning autotehnikuid ootab ees kompleksülesanne.

Teine uuendus on külalisvõistlejate kaasamine. Näiteks tuleb TV3 saate „Eesti parim pagar” selle hooaja võitja Terhi Roll  kondiitrite kutsevõistlusele. Kondiitrite tänavune võistlusteema on  tordi valmistamine teemal  „Meie kool”.

Kokku toimuvad kutsemeistrivõistlused 34 alal ning enamik võistlusi on kas täielikult või osaliselt avatud publikule ja kaasaelajatele. Parimat osa võistlustest ning noorte meistrite valmistöödest saab näha 16. märtsil nii Kopli kui ka Põllu õppekorpustes, mil toimub ka kooli avatud uste päev.

Võistlusi toetab enam kui 70 ettevõtet, kes toetavad materjalidega või panevad välja auhindu.

Vaata võistluste infot siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!