Tartu ülikooli lahtiste uste päev peibutab 50 põneva töötoaga

20. märts 2017 - Kommenteeri artiklit

22. märtsil avab TÜ oma uksed, et kõik kõrgharidushuvilised saaksid tutvuda Baltimaade parima ülikooli õppimisvõimaluste, erialade ja sisseastumistingimustega ning seada selgemaid sihte sobiva õppekava valikul. Päeva jooksul avavad neljas valdkonnas toimuva õppetöö sisu erialased loengud ja töötoad. Lisaks on võimalik tutvuda Eesti ainsa tudengilinna üliõpilaseluga Tartu ühiselamutes ja uudistada TÜ akadeemilist spordiklubi, kus treenivad Tartu korvpalli esindusmeeskond ja mitmed tuntud Eesti kergejõustiklased.

Tänavune Tartu ülikooli lahtiste uste päev on eriline, kuna esmakordselt asuvad samal päeval 1088 kõrgharidushuvilist Eesti eri paigus testima oma akadeemilist võimekust, lahendades elektrooniliselt akadeemilist testi. Need, kellel õnnestub test lahendada vähemalt 65-punktisele tulemusele, võivad juba enne lõpueksameid kergemalt hingata, kuna koht Tartu ülikoolis on kindlustatud.

„Meil on väga hea meel, et huvi ja valmidus akadeemilist testi varakevadel lahendama tulla on niivõrd suur. See näitab, et huvi õpingute jätkamise vastu Tartu ülikoolis on kõrge ja varajane kindlustunne, mille annab testi edukas sooritamine, on sisseastujatele oluline,” rääkis TÜ vastuvõtutalituse juhataja Tuuli Kaldma.

Lahtiste uste päeva avab kell 9.30 peahoone aulas erialasid tutvustav infomess. Kell 11 on kõik oodatud Jakobi 2 ringauditooriumisse, kus tulevasi sisseastujaid tervitab õppeprorektor Mart Noorma. Infotunnis antakse nõu, kuidas valida õiget eriala, ning tutvustatakse vastuvõtutingimusi. Tudengielust ja Tartu kui mitmekesise tudengilinna võimalustest kõneleb esmakursuslane Hanna Mai Raadik.

22. märtsil on huvilistele avatud 50 põneva ja eriilmelise töötoa uksed. Töötubades saab muuhulgas teada, mida kujutab endast matemaatilise aine õppimine ülikoolis, kuidas valmib kaadritaguse töö tulemusel üks korralik uudistesaade, millist moodsat aparatuuri kasutatakse tänapäevases arheoloogias, kuidas õppida viha valitsema ja palju muud põnevat. Registreeru töötubadesse ja loengutesse siin.

Populaarne TÜ lahtiste uste päev toob igal kevadel Tartusse tuhandeid noori üle Eesti.  Tänavu oodatakse ülikooliga tutvuma rekordhulka gümnaasiumiastme õpilasi, kes saavad soovi korral Eesti eri punktidest ülikoolilinna sõita tasuta bussidega.

Swedbanki abil tulevad Tartusse bussid Tallinnast, Narvast, Jõhvist, Sillamäelt, Pärnust, Viljandist, Võrust, Paidest, Põltsamaalt ja Koselt. Registreeru bussile.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!