Tartu ülikooli tulevaste tudengite tuleproovil testis oma teadmiseid 966 kõrgharidushuvilist

24. märts 2017 - Kommenteeri artiklit

Kolmapäeval pakkus Tartu ülikool esmakordselt võimalust lahendada akadeemilist testi elektroonselt juba märtsikuus. Oma teadmised otsustas proovile panna 966 inimest 107 koolist, kellest 188 ületasid vastuvõtuks vajaliku 65 punkti piiri ja kindlustasid endale koha Tartu ülikoolis.
22. märtsil avas Tartu ülikool kõigile kõrgharidushuvilistele uksed ülikooli õppimisvõimaluste ja tudengieluga tutvumiseks. Erinevalt eelmistest aastatest oli avatud uste päeval Tartus ning teistes maakonnakeskustes võimalik lahendada akadeemilist testi.

„Meil on hea meel, et võimalust akadeemilist testi märtsis lahendada ning tagada sellega varakult endale koht ülikoolis kasutati nii arvukalt. See näitab, et testi tõstmine kevadesse on kandidaadi seisukohast samm õiges suunas,” sõnas Tartu ülikooli vastuvõtutalituse juhataja Tuuli Kaldma. „Rõõmu teeb kõrge osalusprotsent, vaid kümnendik registreerunutest jättis testile tulemata. Eriti hea meel on meil nende 188 sooritanud üle, keda võime õnnitleda Tartu ülikooli sissesaamise puhul.”
Akadeemilise testi alusel ülikooli õppekoha taganutest 139 lõpetab sel aasta gümnaasiumi päevases õppes, neli lõpetab täiskasvanute gümnaasiumi, üks kutseõppeasutuse ning 44 on omandanud keskhariduse varem.
Akadeemilisel testil vähemalt 65-punktise tulemuse saanud on oodatud õppima enamikule Tartu ülikooli bakalaureuseõppekavadele. Õppimisvaliku tegemiseks on neil aega kuni juuni lõpuni, mil tuleb esitada avaldus õppekavale sisseastumiseks. Need, kes said testil vähem kui 65 punkti, on oodatud ülikooli kandideerima riigieksamite ja/või sisseastumiseksamite tulemustega.

Akadeemiline test viiakse läbi ka juulis kohustusliku sisseastumiseksamina neljal õppekaval. Teistele õppekavadele kandideerimiseks testi suvel sooritada ei saa.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!