Tartu vaim kolib nädalaks Tallinnasse

30. märts 2017 Tartu ülikool - Kommenteeri artiklit

3.‒7. aprillini toimub pealinnas kümnendat korda Tartu ülikooli Tallinna nädal, mille jooksul pakuvad ülikooli õppejõud ja praktikud eri sihtrühmadele huvitavaid ja inspireerivaid loenguid ning seminare arvutiturvalisusest arheoloogide põnevate töömeetoditeni.

Tartu ülikooli Tallinna nädala avapäeval, 3. aprillil räägib informaatik Kristjan Krips arvutiturvalisuse teemadel, pöörates eriliselt tähelepanu privaatsuse ja anonüümsuse hoidmise vajalikkusele ja võimalustele. Päeva teises pooles saavad ajaloohuvilised rännata koos professor Tarmo Kulmariga muistse Peruu saladuste radadel. Loeng „Inkade kuld ja muistse Peruu loojang” heidab valgust põhjustele, mis ajendasid eurooplasi 15. ja 16. sajandil otsima teed kullarikastele maadele.

Teisipäeval, 4. aprillil saab piiluda luu-uurijate argipäeva ja kuulda, milliseid põhimõtteid järgitakse luustikke välja kaevates ning milliseid meetodeid kasutatakse, et skeletid oma lugu „rääkima” panna. Järgmises loengus tutvustab füüsikalise farmaatsia teadur Andres Lust uudseid ravimipreparaatide tootmise tehnoloogiaid.

Kolmapäev, 5. aprill algab personalijuhtide hommikukohviga, kus professor Tõnu Lehtsaar peab ettekande „Koolitaja 10 käsku”.  Pärastlõunal räägib turunduse assistent Kristian Pentus sisuturundusest ja nippidest, kuidas klienti on võimalik sotsiaalmeedia abil emotsionaalselt siduda. Õhtul arutleb võrdleva poliitika lektor Alar Kilp küsimuse üle, kuidas saab poliitikas tõeliselt osaleda, kui poliitikal puudub tõepõhi.
Neljapäeval, 6. aprillil õpetab haridusteaduste assistent Egle Säre laste ja noortega filosofeerimist ja räägib meetodi olulisusest laste verbaalse põhjendamisoskuse arendamisel. Järgmises loengus käsitleb professor Birute Klaas-Lang eesti keele nähtavuse ja kestlikkuse küsimusi maailma kontekstis. Loengus „Kas meil läheb halvasti? Ühiskondliku ja iseka mõtte konfliktist ökoloogi pilguga” arutleb professor Kristjan Zobel, kuidas peaks inimkond käituma, kui maakeral asjad päris sandiks kisuvad.
Tartu ülikooli nädala Tallinnas lõpetavad reedel, 7. aprillil seminarid „Info üleküllus vajab professionaalseid ajakirjanikke,” „Kuidas andmetega (mitte) valetada” ja „Kas kõik peab olema nii, nagu on praegu – sotsiaaltöö muutuste võimaldajana”. Lisaks huvitavatele teemadele tutvustatakse seminaridel õppimisvõimalusi vastavatel magistriõppekavadel.

Kohtade arv loengutel ja seminaridel on piiratud. Registreerumine ja täiendav info on leitav siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!