Välisriikide spetsialistid tulevad Eesti hariduse edulooga tutvuma

3. märts 2017 - Kommenteeri artiklit

6.‒10. märtsini viibivad LELETO projekti raames Tartus külaskäigul Läti, Leedu, Poola ja Suurbritannia haridustegelased.

Projekti juhi Hasso Kukemelki sõnul on Eesti häid PISA tulemusi märgatud ning tahetakse näha, mis on nende taga. „Huvi Eesti koolide vastu on suur. Tullakse otsima head kogemust, süsteeme ja töövahendeid, mida laiemalt levitada,” märkis Kukemelk.

Viie päeva jooksul külastatakse koole, tutvutakse lasteaedadega ning peetakse arutelusid. „Tahame külalistele näidata meie haridusmaastiku mitmekesisust, seetõttu läheme lisaks tavakoolidele ja lasteaedadele külla ka Tartu Hiie kooli ja Tartu Herbert Masingu kooli. Eelviimasel päeval teeme väljasõidu Põlvasse, kus avati just uus gümnaasium,” rääkis Kukemelk.

Projektis osalevad Riia ja Ventspilsi linna õpetajate täiendkoolituse keskused Lätist, Utena õpetajate täiendkoolituse üksus Leedust, Chorzowi ülikooli juurde kuuluva fondi Fundacja EDU-RES meeskond Poolast ja Leedsi linnavalitsuse haridusosakond Suurbritanniast. Külalisi võõrustab Tartu ülikooli haridusteaduste instituut.

Projekti tulemusena valmib aasta pärast viie riigi koostöös hea praktika käsiraamat.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!