Viljandi kultuuriakadeemia kutsub inspireerivale festivalile

21. märts 2017 - Kommenteeri artiklit

22. ja 23. märtsil toimub TÜ Viljandi kultuuriakadeemia üliõpilaste festival Oma Lugu. Kahel järjestikusel päeval ootab tänavu 65. aastapäeva tähistav kultuuriakadeemia nii edasiõppijaid kui ka teisi uudistajaid nautima kultuurielamusi ja tutvuma õppeasutusega.

Juba neljandat aastat peetav festival algab inspiratsioonipäevaga pärimusmuusika aidas, kus alates kella 10 räägivad lugusid tuntud inimesed eri kultuurivaldkondadest. Nende seas on laulja ja helilooja Tõnis Mägi, näitleja Adeele Sepp, maalikunstnik ja graafik Jüri Arrak, kitarrist ja laulukirjutaja Erki Pärnoja ning ühe suurima kontsertagentuuri Live Nation Entertainment Baltikumi kontori peapromootor Eva Palm.

Õhtu kulmineerub suurejoonelise eksperimentaalse kontsertprojektiga Sounditoorium, kuhu on kaasatud enam kui poolsada noort muusikut nii Viljandi kultuuriakadeemiast kui ka paljudest teistest Eesti muusikaõppeasutustest, aga ka mitmeid tuntud tegijaid. Ebatavaline on elamus selle poolest, et heli- ja videosilla, audiovisuaalsete elementide, valguskujunduse, ruumilise helilahenduse, dekoratsioonide ja muude üllatuslike elementide abil vahendatakse publikule muusikat Koidu Seltsimajast reaalajas pärimusmuusika aita. Esitamisel on Kaarel Kuuse uuslooming, dirigeerib tänavuse noorte laulupeo dirigent Silja Uhs.

Neljapäeval avab kultuuriakadeemia oma majade uksed ja päeva jooksul on võimalik osa võtta erialasid tutvustavatest loengutest ja töötubadest. Lisaks saab tudengite juhendamisel tutvuda ka Viljandi linnaga. Festivali lõpetab pidu kultuuriklubis Wimka.

Oma Loo peakorraldaja, TÜ Viljandi kultuuriakadeemia teise kursuse kultuurikorralduse eriala tudengi Elli Kalju sõnul on festival kokkusaamise koht akadeemia eri osakondade üliõpilastele, aktiivsetele gümnasistidele, tulevastele tudengitele ning Viljandi linnaelanikele. „See on koht, kus inspiratsioon ning mõtted saavad teoks! Need päevad on täis avastamisrõõmu ja mõnusat Viljandi vibe’i,” lisab Kalju.

TÜ Viljandi kultuuriakadeemia pakub kõrgharidust nii rakenduskõrgharidus- kui ka magistriõppe erialadel, mis ühendavad pärimuse ja tänapäeva, rahvuslikkuse ja rahvusvahelisuse, teadus- ja kunstiloome, teooria ja praktilised lahendused.

Avatud uste päeva programm.

Lisainfo festivali kohta loe siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!