Arvamusfestival kuulutab välja arutelude ideekorje 5.–7. klassi õpilastele

4. apr. 2017 Ott Karulin arvamusfestivali eestvedaja - Kommenteeri artiklit

Hea õpetaja!

Arvamusfestival kuulutab esmakordselt välja arutelude ideekorje 5.–7. klassi õpilastele. Palume Sinu abi huvilisteni jõudmisel ja ka nende toetamisel idee vormistamisel ning meieni toimetamisel.

Natukene taustast

Lastearutelu tähendab laste korraldatud ja läbi viidud arutelu just neile tähtsal teemal. Arutlejateks ei pea tingimata olema ainult lapsed ise, sest ka arutelu korraldamise kogemus on väärtuslik.

Festivalil on ka noorte aruteluala, mille sihtrühmaks on põhikooli lõpuklasside ning keskkooliõpilased. Seetõttu ootame lastearutelude korraldajateks just 5.–7. klassi õpilasi, võimalusel ka nooremaid.

Valime välja neli arutelu ning pakume nende korraldajatele nõu sobiliku aruteluvormi ning arutelus osalejate asju. See võiks toimuda korraldavas koolis mõne tunni ajal või koolipäeva järel.

Aruteluala füüsilise keskkonna, nt telk, toolid, kujundus jmt, valmistab ette arvamusfestival.

Põnevaid aruteluideid ootame 17. aprilliks SIIN ja seejärel valime välja neli ideed festivali lastealale. Lastearutelud avalikustatakse koos ülejäänud aruteluprogrammiga 1. juunil.

Mis on arvamusfestival?

Arvamusfestival on kogu ühiskonda kaasav erinevatele maailmavaadetele avatud kohtumispaik, mille eesmärk on arendada arvamuskultuuri ja kodanikuharidust. Viies arvamusfestival toimub 11. ja 12. augustil Paides. Kahel päeval peetakse üle 150 arutelu, mida korraldavad enam kui sada organisatsiooni. Arvamusfestivali meeskond koosneb 99% ulatuses vabatahtlikest.

Arvamusfestivalil on alati olnud ka lasteala, kus on seni pakutud lastehoiu teenust ning kultuurilis-meelelahutuslikku programmi lastele. Arvamusfestivali koostööpartneriks lastearutelude korraldamisel on ajaloomuuseum, EV100, laste ja noorte kultuuri aasta „Mina ka!”, Eesti väitlusselts ja Noored Kooli.

Kui Sul tekib küsimusi, siis võta palun julgelt ühendust lasteala koordinaatori Birgitiga (birgit.sitska@arvamusfestival.ee) või minuga (ott.karulin@arvamusfestival.ee).

Seniks kena alanud kevadet ja kohtumiseni festivalil!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!