Arvutiteaduse karjääripäev – koht, kust tudeng leiab praktikakoha

5. apr. 2017 Tartu ülikool - Kommenteeri artiklit

7. aprillil korraldab Tartu ülikooli arvutiteaduse instituut juba kuuendat aastat traditsioonilist karjääripäeva. Üritusel tutvustatakse IT-tudengitele IKT-sektoris tegutsevate ettevõtete praktikapakkumisi, aga ka tulevasi võimalikke karjäärisuundi ja nendeks vajalikke oskusi.

Aasta-aastalt on ettevõtted arvutiteaduse instituudi karjääripäeva vastu üha rohkem huvi tundnud. Sel aastal on võimalik lähemalt tutvust teha 23 organisatsiooniga, sealhulgas esmakordsete osalejatega, nagu Iglu, Nevercode, siseministeeriumi infotehnoloogia ja arenduskeskus (SMIT), Cloudator ja Wisemedia.

Instituudi juhataja professor Jaak Vilo kutsub ettevõtteid üles toetama tudengite õpingute edukat lõpuleviimist: „IT-alase kõrgharidusega töötaja on väärtuslik vara igale ettevõttele, mistõttu eelistame karjääripäeval näha pigem praktikapositsioonide pakkumist kui õpingute ajal töölevärbamist. Ettevõtetel on võimalus motiveerida tudengeid keskenduma edukale lõpetamisele, tutvustades neile näiteks eri oskustega seotud palgatasemeid organisatsioonis.” Professor Vilo sõnul tuleks tudengitel püüelda magistrikraadi poole ning ettevõtetel arvutiteaduse instituudi sisukate magistriõppekavade lõpetajaid ka eelistada. „Ühest küljest näitab statistika, et magistriõppe lõpetanutel on IKT-sektoris oluliselt kõrgem palgatase, kuid teisalt on nendel ka süvendatud teadmised ja tugevad erialaoskused,” selgitas Vilo.

Karjääripäeval osalevatel ettevõtetel tuleb arvestada ka sellega, et rahvusvahelise magistriõppe tõttu on suur osa IT-tudengeid välismaalased. „Ettevõttes praktikal käimine on väärtuslik kogemus igale tudengile ning osal meie õppekavadel on see lausa kohustuslik. Tahame näha, et ettevõtted arvestaksid ka välistudengitega ning pakuksid neile võimalust pärast õpingute lõpetamist jääda Eestisse ja teha siin karjääri,” rääkis Vilo.

Karjääripäev toimub Paabeli õppehoones Ülikooli 17 kella 12.15–17. Ürituse keskmes on mess, millega paralleelselt peavad ettevõtete esindajad praktilistel teemadel miniloenguid. Samuti autasustatakse arvutiteaduse instituudi talvise tudengiprojektide võistluse võitjaid. Vaata ürituse päevakava ja täielikku nimekirja osalevatest organisatsioonidest siin.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!