Corelli Music – auhinnasadu ja Corelli Consort 25!

28. apr. 2017 Mail Sildos - Kommenteeri artiklit

Barokkansambel Corelli Consort tähistab tänavu 25 tegevusaasta juubelit. Foto: Mait Jüriado

Kontserdiagentuuri Corelli Music on tabanud sel kevadel lausa auhinnasadu kontserttegevuse eest. Mõnepäevase vahega saabusid tunnnustuspreemiad nii mõisakontsertidele kui ka jõulufestivalile.

Eesti mõisate ühendus jagas oma selleaastasel tunnustusgalal 11. aprillil auhindu kuues kategoorias ning parim mõisate loo jutustaja on – Corelli Music! 13. aprillil aga saabus teade, et Euroopa festivalide assotsiatsioon otsustas pärjata kvaliteedimärgiga EFFE Label 2017–2018 Corelli jõulumuusika festivali „Kirikupühad Maarjamaal”. Oleme tänulikud ja rõõmsad, et meie suurepäraste muusikute ja rikkaliku arhitektuuripärandi tutvustamine muusika kaudu on leidnud nii suurt tunnustust.

Teine selle aasta märksõna on barokk­ansambel Corelli Consort, kes tähistab alates juunist oma 25 tegevusaasta juubelit paljude kontsertidega läbi kogu järgneva aasta. Kõik agentuuri Corelli Music kontserdid, sarjad ja festivalid on muusikute kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks.

Kingitused jätkuvad ka juubeliaastal 2018, mil Corelli kroonijuveeli, 20. toimumisaastat tähistava heategeva kontserdisarja „Eesti mõisad 2018” kontserdid juuli teises pooles tutvustavad koos muusika ja pikaajalise hää partneri Jüri Kuuskemaaga väga erilisi era- ja riigi hallatavaid mõisaid, mis on ärganud uuele elule pärast Eesti iseseisvuse taastamist augustis 1991.

Corelli Consort andis esimese kontserdi 27. juunil 1992 Püha Vaimu kirikus Tallinnas ning on sealtpeale pidevalt rikastanud meie muusika­elu barokkmuusika kontsertidega ajastu pillidel ajalooväärtuslikes paikades: mõisates, kirikutes, muusikasalongides. Juubelikontserdid toimuvad pisut müstilisel valgete ööde ajal 17. juunil uhkes Sangaste lossis ja 18. juunil Tallinna filharmoonia Mustpeade maja kaunis Valges saalis. Kuulda saab tõelist baroksete hittide paraadi ansambli kullafondist, üllatusi täis piduõhtutel esineb juubilar koos vaimustavate solistidega.

Esmakordselt teevad ansambliga koostööd eri muusikavaldkondades end jätkuvalt tõestanud särav sopran Maria Listra ja äsja Estonia publikupreemia pälvinud ning välismaistel lavadel tunnustust kogunud bass Priit Volmer.

Juuli lõpus jätkab juubilar heategeva kontserdisarja „Eesti mõisad 2017” kontsertidega mõisates üle Eesti. Sari on ansambli osalusel toimunud igal suvel alates aastast 1999, läbi on mängitud 75 mõisa üle kogu riigi ja toetatud 18 väikest mõisakooli, -lastekodu, -hooldekodu, Maarja Küla ja TÜ kliinikumi lastefondi. 27.–30. juulil toimuvad kontserdid Lihula, Vana-Vigala, Heimtali ja Hummuli mõisates. Laste- ja noorteaastale sobivalt läheb sarja toetus Hummuli mõisakooli laste loovuse arendamiseks. Esinevad juubilar Corelli Consort ajastu pillidel, noor tõusev täht metso­sopran Tuuri Dede ja Jüri Kuuskemaa oma tuntud headuses.

Sooduspileteid pakub Corelli Music ka kõikidele õpetajatele.

Lisainfo www.corelli.ee ja www.facebook.com/corellimusic.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!