Eesti õpetajad Stockholmi sündmuste epitsentris

13. apr. 2017 Raivo Juurak toimetaja - Kommenteeri artiklit

Neljapäeval laeva astudes need õpetajad veel ei teadnud, et Stockholmis peavad nad traagilist terroriakti lähedalt pealt vaatama.

Enne väljasõitu Tallinna sadamas: EHL-i esimees Reemo Voltri, juhatuse liige Ulvi Noor, auliige Evi Veesaar. Fotod: Raivo Juurak

 

Eesti haridustöötajate liit (EHL) korraldas 6. ja 7. aprillil oma 300 õpetajale koolituse, mis toimus reisilaeval Baltic Queen. Toredast laevareisist Rootsi ja tagasi kujunes aga osaliselt õuduslugu, sest Stockholmi peatänaval oldi just siis, kui terrorist seal autoga jalakäijate sekka sõitis. Paanika oli suur, kõik tormasid kuhugi ja paljud Eesti õpetajadki lihtsalt jooksid kesklinnast tagasi laeva. Kes aga oli veel hotellis, neid ei lastud nende enda ohutuse huvides hotellist pikka aega välja. Baltic Queeni väljasõit Tallinna suunas hilines üle poole tunni – kuni kõik EHL-i õpetajad olid Stockholmi kesklinnast laevale jõudnud.

EHL-i esimees Reemo Voltri märgib, et muus osas läks kõik hästi. Laeval õpiti õpetajate ametiühingu tegevusest veenvamalt rääkima ja osalejad pidasid koolitust heaks. Informatiivseks loeti ka tunniajalist kohtumist minister Mailis Repsiga. Üldine õhkkond oli selline, et õpetajate ametiühingud on koolijuhi ja ka ministeeriumi koostööpartnerid, mitte nende vastu võitlejad ning barrikaadide ehitajad.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!