Eesti õpilasesinduste liidu XXXVI üldkoosoleku avab minister Mailis Reps

3. apr. 2017 Eesti õpilasesinduste liit - Kommenteeri artiklit

7.–9. aprillini toimub Eesti õpilasesinduste liidu XXXVI üldkoosolek. Lihula gümnaasiumisse koguneb ligi 200 aktiivset noort üle Eesti.

Eesti õpilasesinduste liidu üldkoosolek toimub korraliselt kaks korda aastas, kevadel ja sügisel. Reedel algavale üldkoosolekule tuleb õpilasesindajaid tervitama haridus- ja teadusminister Mailis Reps.

Avamisele järgneb vestlusring „Hea valimistava koolides”, millest võtavad osa õpilasliidu aseesimees Mikk Tarros, haridus- ja teadusminister Mailis Reps, Pärnu Sütevaka gümnaasiumi direktor Andres Laanemets, Tartu ülikooli haridusuuenduskeskuse juhataja Kadri Ugur ning Pärnu linnapea Romek Kosenkranius. Arutelu juhib Eesti noorteühenduste liidu esimees Ivo Visak.

Oma kooli õpilasesindusi esindavad aktiivsed noored tulevad sel korral kokku, et arutleda digi- ja ettevõtlusõppe vajalikkuse ning olemuse üle, lisaks sõnastatakse õpilaste ootused sügisel toimuvateks kohalike omavalitsuste valimisteks. Traditsiooniliselt valitakse kevadisel üldkoosolekul ka õpilasliidu uus juhatus.

Lisaks hariduspoliitilistele aruteludele toimuvad meelelahutuslikud koolitused, õpitoad ja põnev õhtuprogramm.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!