Eesti üldhariduskoolide direktorid saavad stažeerida Euroopa uuenduslikes koolides

13. apr. 2017 HTM - Kommenteeri artiklit

Eesti üldhariduskoolide juhid saavad kandideerida rahvusvahelise stažeerimisprogrammi stipendiumile, et hankida kogemusi Euroopa uuenduslikelt koolidelt.

Programm pakub võimaluse stažeerida kuu aega Euroopa uuenduslikes koolides, et kogeda haridusuuenduste rakendamise mõju ning saada inspiratsiooni oma kooli arendamiseks.
Eelmisel aastal programmis osalenud ja Sloveenias stažeerinud Tallinna Kuristiku gümnaasiumi ja Tallinna Merekalda kooli direktor Raino Liblik soovitab koolijuhtidel võimalusest kinni haarata. „Osalemisel on mitmeid häid külgi. See on hea proovikivi meeskonnale, kas ilma direktorita asjad toimivad või mitte. Direktorile endale on see võimalus lasta lahti harjumuspärasest ja saada uut innustust,” võttis Liblik kokku oma kogemuse.
Haridus- ja teadusministeeriumi õpetajaosakonna juhtaja Kristi Mikiver lisas, et esimese aasta kokkuvõtteid tehes leidsid projekti juhtnõukogu liikmed, et projekt on kordaläinud ja väärib kindlasti jätkamist. „Stažeerimas käinud koolijuhtide kogemus on väärt jagamist – nii see, mida nähti, kui ka see, mis on juba oma koolis programmi tulemusena ette võetud. Julgustan kõiki huvilisi kandideerima,” sõnas Mikiver.
Programm viib osalejad haridusuuendusi vedavatesse riikidesse. Koolijuhid saavad MTÜ Eesti Rotary keskuse stipendiumi toel võtta osa kooli juhtimisest ühes sellises riigis. Kohapeal on programmis osaleja ülesanne olla koolijuhi töövari, osaleda kooli planeerimistegevuses, koolis rakendatud uuenduste analüüs, võimalusel õppetöö läbiviimine jm. Stažeerimisperioodil pakuvad professionaalset tuge ülikoolide õppejõududest mentorid. Kodus tagasi olles tuleb osalejal viia ellu arendusprojekt oma koolis ning jagada kogemust avalikkusega.
Kandideerimistähtaeg on 5. mai. Kandideerimistingimustega saab tutvuda Rotary kodulehel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!