Hiina nädalal saab teada, kuidas ajada hiinlastega äri

17. apr. 2017 Tartu ülikool - Kommenteeri artiklit

18.–26. aprillini toimub Tartu linnavalitsuse, Hiina saatkonna ja Tartu ülikooli Aasia keskuse ning teiste partnerite eestvedamisel Hiina nädal. Üheksa päeva jooksul on võimalik osa saada nii loengutest, töötubadest, kinolinastustest kui ka teatrietendustest.
Hiina nädala avab tänavu 18. aprillil majandusseminar „
Ettevõtluse võimalused Hiinas”. Sama päeva õhtul saab Cinamonis vaadata dokumentaalfilme „Loodusfotograaf” ja „Shennongija – lõpmatu elujõu allikas”.
19. aprillil peab Marko Mihkelson loengu teemal „Euroopa-Hiina suhted USA välispoliitiliste väljaütlemiste taustal”. Kell 19 näeb Cinamonis tõsilool põhinevat filmi kolmest noorest inimesest, kes püüavad oma unistusi teoks teha Hiinas toimuvate suurte muutuste taustal.
Pühapäeval, 23. aprillil muutub Tartu mänguasjamuuseum pandakarude ja draakonite kodumaaks. Perepäev „Draakonid ja pandad” pakub mängu- ja meisterdamislusti.
Aasia-pärase toidu austajad saavad Hiina moodi toitu valmistada 24. aprilli õhtul Tartu mänguasjamuuseumi Teatri Kodus.
Teisipäeval, 25. aprillil räägib Siiditee initsiatiivist Hiina suursaadik Eestis T.E. Qu Zhe loengus „One Belt, One Road”. Tartu ülikooli Aasia keskuse juhataja Elo Süldi sõnul
on Hiina „One Belt, One Road” (OBOR) initsiatiivi raames seadnud eesmärgiks senisest tugevamalt ühendada Euraasia majanduspiirkond maismaad ja merd mööda minevate transpordi- ja kaubateedega ja sealt edasi ka Euroopa riikidega.
Hiina nädala kahel viimasel päeval saavad huvilised nautida Pekingi tantsuteatri külalisetendust Vanemuise teatri suures majas.

Kogu Hiina nädala on TÜ ajaloomuuseumis avatud fotonäitus „Silk Road-The New Look”.
Elo Süldi sõnul on Hiina ja Tartu üha enam seotud, kuna
Hiina ülikoolide huvi Tartu ülikooli vastu järjest kasvab. „Viimastel aastatel on just Hiina suunal eriti rohkelt partnerlepinguid sõlmitud ja märksõna „mobility” iseloomustab Eesti ja Hiina üliõpilaste ja teadlaste liikumist ning võimaluste kasutamist, mida pakuvad Aasia riigid ja Euroopa.”

Vaata Hiina nädala täielikku programmi Aasia keskuse koduleheküljelt.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!