Käes on väitluskonkursi „Jugend debattiert international” Eesti finaal

17. apr. 2017 Goethe instituut - Kommenteeri artiklit

Meil on hea meel kutsuda osa saama „Jugend debattiert internationali” Eesti finaalist. Sel aastal väitlevad noored teemal „Kas Eestis peaks juhtivatele ametikohtadele kehtestama sookvoodi?”. „Jugend debattiert international” on seni ainus Kesk- ja Ida-Euroopa õpilastele korraldatav rahvusvaheline saksakeelne väitluskonkurss. Teil on võimalus osa saada Eesti parimate väitlejate debatist ning intervjueerida osalejaid.

Finaal toimub neljapäeval, 27. aprillil kell 12 Kumus (Weizenbergi 34 / Valge 1, Tallinn).

Väitluskonkursi „Jugend debattiert international” finaalid eri riikides on projektiaasta kõrghetked. Septembris toimub esimest korda ka rahvusvaheline finaal Tallinnas.

Kokku võtavad projektist osa rohkem kui 150 kooli ligi 2300 õpilasega Kesk- ja Ida-Euroopast. Projekt edendab väitlusoskust kui demokraatliku vaidluse vahendit ning soodustab Euroopas aktiivset mitmekeelsust.

Väitlusvõistlus „Jugend debattiert international” on Goethe instituudi, fondi Erinnerung, Verantwortung und Zukunft”, mittetulundusliku Hertie fondi ja Saksa välismaise koolihariduse keskuse projekt Kesk- ja Ida-Euroopas.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!