Koolid saavad kutsuda eri erialade eksperte rääkima digioskuste olulisusest

3. apr. 2017 „Kõik on digi” - Kommenteeri artiklit

Aprillis külastavad eri valdkondade professionaalid koole ja räägivad, milliseid digioskusi nad oma töös kasutavad ning miks on digipädevus ülitähtis pea kõikidel erialadel – tootmisvaldkonnast loomevaldkonnani.  Haridus- ja teadusministeeriumi algatatud külalistundide projekti „Kõik on digi” raames viib algatus „Tagasi kooli” läbi vähemalt sada külalistundi vähemalt 35 koolis.

„Üha suurem osa meie igapäevategevusest toimub digis ja digiga. Et digiteema ei suhestuks vaid meelelahutusega ja digi ei seostuks vaid IT-sektori ametitega, on oluline õpilastele tutvustada professionaalsete digioskuste arendamise vajalikkust ning kasutamise võimalusi eri erialadel. Arvame, et kõige paremini oskavad sellest rääkida inimesed, kes digitehnoloogiata oma tööd enam teha ei saa. Ühtlasi on see koolidele ja õpilastele hea võimalus eri ametite tänapäevase olemusega tutvuda ja sellest tulenevalt ka edasist õpiteed kujundada,” selgitas ministeeriumi e-teenuste osakonna asejuhataja Kristel Rillo.

Külalistundide najal näitavad eri ametite esindajad koolinoorele, kuidas on digi enda kasuks tööle pandud. Oluline on levitada arusaama, et digioskus ei ole enam nõutud vaid teatutel erialadel, vaid peaaegu kõikides eluvaldkondades.

„Julgustame kõiki Eesti õpetajaid sel teemal kaasa mõtlema ja võimalust ära kasutama,” tõi Kristel Rillo esile. Ta lisas, et projekti laiem eesmärk on kinnistada arusaama, et digi ei ole midagi, mis saabub homme või kunagi tulevikus „See on juba siin. Peame oskama näha selles võimalusi muuta oma elu lihtsamaks, paremaks ja targemaks,” sõnas Rillo.

Õpetajad saavad oma soovist kutsuda külalisõpetaja projekti „Kõik on digi” raames rääkima oma õpilastele digioskustest märku anda e-aadressil merle@tagasikooli.ee.

Külalisõpetajaid, kes soovivad projekti „Kõik on digi” raames koolinoortele digioskustest rääkida, palume registreeruda siin.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!