Koolinoorte äriideede konkursi Bright Minds võitis magnetil töötav riidepuu

24. apr. 2017 Tallinna tehnikaülikool - Kommenteeri artiklit

TTÜ Mektory tehnoloogiakooli ja Swedbanki koolinoorte äriideede konkursi Bright Minds võitis  Pärnumaa Koidula gümnaasiumi meeskond Bracket, kes leiutas magnetil töötava ja lihtsa disainiga riidepuu, mis hoiab kapis ruumi kokku.

Teise koha saavutas Tallinna 32. keskkooli meeskond ConnectItFit, kelle veebirakendus aitab trenni teha soovijad üksteisega kokku viia.  Kolmandale kohale jõudis Kohtla-Järve Järve gümnaasiumi meeskond termosega HeatUP, mis reguleerib joogi temperatuuri vastavalt vajadusele – soe jook püsib soojana või külm jahedana.

Konkursi finaalis 21. aprillil kaitsesid oma äriideid 21 lõppvõistlusele pääsenud koolinoorte meeskonda üle Eesti.

Konkursil anti välja ka kolm eriauhinda: noorimate osalejate eriauhinna viisid koju kolmanda klassi tüdrukud, kes lõid lindistava kaelakee, kuhu saab salvestada meeldetuletusi endale või vabandusi ja tervitusi sõpradele; TTÜ Mektory tootearenduse auhinna sai Jõgevamaa noor, kes valmistas lihtsatest vahenditest signaalpoi kalameeste abistamiseks; publiku lemmiku auhinna võitis Tamsalu naiskond Lacos, kes toodab Eestis ainulaadset laktoosivabal kookospiimal põhinevat süsijäätist.

Samuti tunnustati õpetajaid. Enim meeskondi aitas finaali Järve gümnaasiumi huvijuht Vaili Talimäe, õpetaja eripreemia panuse eest programmi pälvis Läänemaa ühisgümnaasiumi õpetaja Imbi Raudkivi.

Kõik võitjad ja eripreemia saanud õpetajad viiakse ühisele kruiisile Rootsi. Lennukite hooldusfirma Magnetic MRO korraldab võitjatele ekskursiooni oma territooriumil ja angaarides.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!