„Koolitantsu” festival pani Paide kultuurikeskuse rõkkama

7. apr. 2017 Meeli Parijõgi toimetaja - Kommenteeri artiklit

Fotod: Ekaterina Soorsk

 

Tänavu juba 23. korda toimunud „Koolitants” on Eesti suurim iga-aastane tantsufestival ning tunnustab Eesti noorte tantsu esindajaid: tantsuõpetajaid, -koole ja noori tantsijaid. Finaalkontserdid toimusid 1. ja 2. aprillil Paide kultuurikeskuses.

Tänavuse festivali teema oli „Tants liigutab!”. On tõsi, et tants liigutab nii füüsiliselt kui ka emotsionaalselt. Tantsu abil saab puudutada inimese hinge, ületada sildu lähedase ja kauge, oma ja võõra vahel. Tantsimine inspireerib ja innustab ning aitab unistusi teoks teha – ühesõnaga muudab elu huvitavamaks!

Jaanuaris ja veebruaris peetud maakondlikel tantsupäevadel valis žürii seitsmes žanris välja 113 tantsu, mis jõudsid Paides kolme finaalkontserdi jooksul lavale. Esimesel kontserdil esitati laste- ja koolitantse, teisel kontserdil eesti, vaba- ja estraaditantse ning kolmandal show– ja tänavatantse.

Tantse hindas žürii koosseisus Ruslan Stepanov, Kaie Kõrb, Nele-Liis Vaiksoo, Eliisa Sirelpuu, Kaja Kreitzberg, Keiu Virro ja Riitta Aittokallio. Lisaks selgitati Paides televaatajate SMS-hääletusega välja „Koolitants 2017” rahva lemmik ning parim noor tantsija.

Koolitantsul” peetud töötubadest valisid koreograafid Koolitantsu Kompanii uued tantsijad ning valmis telesaade „Tantsuhullus”.

Koolitantsu korraldab Eesti tantsuagentuur. Peakorraldaja Raido Berg­stein vaatas ka ise finaalkontserte ning jõudis järeldusele, et meil on väga vahvad noored tantsijad ning tantsuõpetajad: „Kui sellist energiat ja tahtmist suuta elus edasi kanda, on see väga suur väärtus. Kuulsin kultuurikeskust rõkkamas ja nägin laval suure pühendumise ja innuga tehtud kihvte tantsutöid. See oli väga uhke pilt.”

Raigo Bergstein õhutab „Koolitantsul” julgemini osalema tavakoolide truppe. „Vahel saame koolide huvijuhtidelt tagasisidet, et pole mõtet tullagi, kuna „Koolitantsul” osalevad ju väga head tantsuõpet saanud noored. Tänavusel festivalil oli aga teist aastat koolitantsu žanr, mis on mõeldud just nendele truppidele, kes ei käi tantsukoolides ega -stuudiotes, vaid tavakooli tantsuringis või õpivad tantsu ainult kehalise kasvatuse tunnis ning soovivad endale väljundit. Neil tasub end suurel laval esinedes proovile panna ning vaadata, mida teised teevad. Karta pole midagi ja suurte tantsukoolidega võistlema ei pea. Tulge julgelt!”


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!