LAK-õppe kuud tähistati laadaga

13. apr. 2017 Sirje Pärismaa toimetaja - Kommenteeri artiklit

Laadapäevalisi ootas aulas kaetud laud, kust ei puudunud samovar ja barankad.

 

Tartu Aleksander Puškini kool korraldas lõimitud aine- ja keeleõppe kuu raames metoodiliste oskuste laada, kuhu tuli kolleegidele oma „kaupa” näitama ja teiste oma vaatama 70 õpetajat kaheksast keelekümbluskoolist.

Õpetajad pandi õpilase rolli üheteistkümnes töötoas. „Nad õpivad, pärast analüüsivad ja reflekteerivad, kuivõrd need meetodid on tõhusad, mis on takistuseks, mis aitab materjalist aru saada ja keelt õppida,” rääkis laada korraldaja, Puškini kooli direktor Alina Braziulene.

Puškini kooli loodusõpetuse ja keemiaõpetaja Maksim Zinakov oli ühele töötoale pannud intrigeeriva pealkirja „Komm – ühele inspiratsiooniallikas, teisele kaloripomm”. Laual olidki kommid, kuid esmalt pani Zinakov kolleegid muusikavideo saatel tantsima.

Kas teate, mis on relevantsus?” uuris Zinakov ja rääkis huvitavate näidete varal, kuidas peita keerulisi teemasid huvitava taha. Näiteks kasutab ta tunnis erineva tempoga muusikat aine agregaatolekute õpetamisel. Puškini koolis on kombeks igal nädalal kolleegidega arutada, kuidas teemasid lõimida.

Lastele ma tunnis kommi ei jaga,” muheles Zinakov, lubades õpetajail siiski maiustada. Sellega kaasnes ülesanne ja füüsikaõpetajast direktoril tuli tahvli ette tulla.

Funktsionaalse lugemise töötuba keskendus sellele, kuidas paremini mõista venekeelset teksti, kuivõrd just selles jäävad vene õppekeelega koolid eesti koolidest PISA testis maha. Õpetajail tuli täita ülesandeid GMO-teemalise teksti ainetel ning luua reklaam erineva hinnaga õuntele.

Keelekümblusmetoodika peab emakeelt suureks väärtuseks, õpetame ja arutleme mõlemas keeles,” lausus Alina Braziulene. Laadapäevast tehti kokkuvõtteid vene kombe kohaselt – teejoomisega, kaetud laual auras samovar ja teed valasid rahvarõivastes naised.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!