Löö kaasa: RMK käivitab sündmustesarja „Mis on puude taga?”

12. apr. 2017 RMK - Kommenteeri artiklit

RMK käivitab üle-eestilise osaluspäevade sarja „Mis on puude taga?”, mis algab Valgamaal suurest tormist laastatud metsa taastamisega kuni 600 vabatahtliku poolt.

Sündmustesari „Mis on puude taga?” kestab aprillist hilissügiseni ning selle käigus toimub praktilisi vastuste- ja osaluspäevi üle Eesti. Mais toimuvad rajal püsimise, soode taastamise ning pärandkultuuri avastamise päevad.

„Mets on superorganism – elupaik, kooslus, puhkekeskkond, taastuv loodusvara ning paljut veelgi. Seepärast soovime tutvustada riigimetsas toimuvat ja RMK tegevust n-ö puujuure tasandilt, pakkudes seejuures töödes kaasalöömise võimalust,” kirjeldas sündmustesarja tagamaid Kristi Parro, RMK metsa- ja loodusteadlikkuse edendamise suuna juht.

21. aprillil Valgamaal Taheval toimuvale talgupäevale ootab RMK kuni 600 inimest, kelle abil uuendatakse mullu suvel tormi poolt kahjustada saanud 15 hektari suurust ala. „Piirkond on tavapärasest istutusalast suurem ning sinna istutakse umbes 40 000 taime,” kirjeldas RMK metsakasvatustalituse Kagu piirkonna metsakasvatusjuht Indrek Karolin. „Plaanime istutada mändi ja kuuske ning selleks saavad talgulised kasutada spetsiaalseid istutustorusid.”

Talgupäev kestab kella 11–14. Paaritunnisele töötegemisele järgneb supi söömine ja võimalus lüüa kaasa maastikumängus või nutiviktoriinis. Tahevale saab kohale tulla oma transpordiga või RMK organiseeritud bussiga, mis väljub 21. aprilli hommikul kell 9 Tartust Vanemuise teatri alumisest parklast (vajalik eelregistreerumine).

Sarja järgmine sündmus ehk rajal püsimise päev toimub 13. mail Ida-Virumaal, Viljandimaal, Läänemaal, Võrumaal, Hiiumaal ja Põlvamaal. Fookuses on loodusrajad ja osalejad saavad koos loodusvahiga tööd teha. Seejärel ootab ees soode taastamise päev 20. mail ja pärandkultuuri päev 27. mail. Täpsemat infot leiab RMK kodulehelt. Sündmustest osavõtt on kõikjal tasuta, vajalik on eelregistreerumine.

RMK ehk Riigimetsa Majandamise Keskuse hoole all on ligikaudu 30% kogu Eestimaast, seal asub 45% Eesti metsadest. RMK on Eesti riigile kuuluva metsa ja teiste mitmekesiste looduskoosluste hoidja, kaitsja ja majandaja. RMK kasvatab metsa, hoiab loodusväärtusi, teenib riigile metsa majandades tulu, loob looduses liikumise võimalusi ja jagab loodusharidust.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!