Millal sa viimati tantsisid?

17. apr. 2017 Anu Sööt Tantsunädala projektijuht - Kommenteeri artiklit

… küsib 23.–29. aprillini Viljandimaal toimuv nädalapikkune Tantsunädal. Ja pakub ühtlasi igale huvilisele võimalust tulla tantsu vaatama, kuulama, selle üle arutlema ning loomulikult – tantsima.

Tantsunädala hommikune vöönd keskendub Viljandimaa õpilastele, pakkudes nende kodukoolides võimalust osaleda loov- ja kontakttantsu tundides ning kaasaegse tantsu kooliprogrammis „Mõtlevad tantsijad”. Lisaks tulevad Viljandimaale oma etendusega „MeeleKolu” Zuga ühendatud tantsijad ja etendusega „Miks mitte, Volkonski?!” Tallinna ülikooli koreograafiatudengid.

Tantsunädala õhtune vöönd pakub igal õhtul mitut tantsuetendust nii TÜ Viljandi kultuuriakadeemia tantsukunsti õppekava diplomandidelt kui juba professionaalsetelt etendajatelt, nagu Karl Saks, Kristina-Maria Heinsalu, Doris Feldmann, Sigrid Savi, Keity Pook, ning kompaniilt TADaC Helsingi teatriakadeemiast.

Tantsunädala finaal on 28. ja 29. aprillil toimuv 25-tunnine non-stop-konverents „25 aastat tantsukõrgharidust Viljandis”, kus tantsu kõrghariduse ja tantsukunsti oleviku üle arutlevad Priit Raud, Heili Einasto, Juhan Ulfsak, Ivar Põllu, Eve, Andres ja Kadri Noormets. Kultuuriakadeemia tantsukunsti vilistlased Jane Miller-Pärnamägi, Annika Viibus, Päär Pärenson, Ruslan Stepanov heidavad pilgu tagasi kooliaega. Tantsukunsti tulevikust ehk utoopiatest tantsukunstist 25 aasta pärast arutlevad Alvar Loog, Jan Ritsema ja Alexander Pepelyaev. Kogu seda maratoni modereerib mõtleja ja filosoof Valle-Sten Maiste. Lisaks tantsust rääkimisele saab konverentsil seda näha nii etenduste, installatsioonide, performance’ite kui muudes vormide näol, osa võtta ööjämmist ja hommikupraktikatest, kuulata Andres Maimiku ööülikooli loengut, ühesõnaga – kallata end üle tantsu väljendusvormide ja -viisidega. Tantsunädala ja konverentsi kava on leitav siit.

Oled oodatud!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!