Muusikute fondil PLMF algab hooaja kiireim periood

28. apr. 2017 PLMF - Kommenteeri artiklit

Tippviiuldaja Anna-Liisa Bezrodny. Foto: Daniel Herendi

Samal ajal kui koolirahvas teeb ettevalmistusi suvepuhkuseks, alustab muusikute fond PLMF suvefestivalidega toimetamist. 28. juunil algava XXV Rapla kirikumuusika festivali peaesineja on Eesti riiklik sümfooniaorkester. Kontsert toimub 30. juunil kell 19 Rapla kirikus, solistiks tippviiuldaja Anna-Liisa Bezrodny ja dirigendipuldis noorema põlve üks andekamaid muusikuid Mihhail Gerts. Lisaks paljudele suurepärastele kontsertidele on publikul Rapla kirikus võimalus osa saada noore Raplamaalt pärit helilooja Pärt Uusbergi autoriplaadi „Õhtu ilu” esitluskontserdist. Festival kestab 9. juulini.

Tallinna kammermuusika festivali peaesineja on noorte sümfooniaorkester Norden Rootsist, mis astub üles 21. augustil kell 19 Estonia kontserdisaalis, dirigendiks Johannes Gustavsson. 26. augustil kell 19 kuuleme Mustpeade majas Poola kammerorkestrit Baltic Neopolis Virtuosi. Festivalil on esindatud ka paljud Eesti tippsolistid, kellega fondi seob pikaajaline koostöö: Sigrid Kuulmann-Martin, Oksana Sinkova, Arete Teemets, Irina Zahharenkova, Atlan Karp, Andreas Lend jpt.

Kahe festivali vahel, 3.–6. augustini toimub Eivere klaverifestival ja mitmeid toredaid kammerkontserte Eestimaa eri paikades.

2016/17. õppeaastal korraldas PLMF taas ligi 60 koolikontserti. Oleme tänulikud võimaluse eest tutvustada meie noortele klassikalise muusika ilu.

Festivalidega käsikäes korraldame sel suvel noortele keelpillimängijatele, lauljatele ja pianistidele suvekoole, kuhu registreerimise kohta anname jooksvalt infot meie kodulehel www.plmf.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!