Osale fotokonkursil ja püüa metsik linn pildile!

28. apr. 2017 Veljo Runnel fotokonkursi peakorraldaja - Kommenteeri artiklit

Mathis Bogensi võidutöö 2016. aasta fotokonkursi üldarvestuses.

 

Linn ja loodus ei tundu just sõnad, mida harmooniliselt ühes lauses kasutada. Ühelt poolt vaatab sulle vastu kivi, asfalt, lärm ja tolm, teine sümboliseerib rahu, puhkust ja puhast õhku. Igapäevases rahmeldamishoos pole ehk aega tähelegi panna, et tegelikult on loodus ka linnas igal pool su ümber.

Fotokonkurss „Metsik linn” kutsub märkama ja pildistama linnaloodust. Linnupojad paneelmaja rõdukastis, esimene roheline võrse trepikivide vahel või kakupojad pargis möödujatele nägusid tegemas – need on vaid mõned näited linna metsikusest. Julgustame sind pöörama oma kaamerat ka sinna, kus midagi on valesti ja inimene võiks looduse suhtes tähelepanelikum olla.

Pole vahet, kas teed klõpsu telefoni või kaameraga – kui usud, et oled jäädvustanud midagi vahvat ja tähelepanuväärset, siis saada kindlasti oma foto konkursile!

Töid hindab žürii kahes vanuserühmas: lapsed ja noored (kuni 15-aastased k.a) ning üldarvestus (osavõtjate vanus ei ole piiratud). Laste ja noorte osas antakse välja eraldi auhinnad.

Fotode esitamise tähtaeg on 20. mai. Osalemistingimustega saad tutvuda konkursi veebikeskkonnas http://veeb.ut.ee/photo-contest/metsik-linn-2017.

Fotokonkursi korraldamist toetab Tartu linn. Parimatele on auhinnad välja pannud Photopoint, National Geographic Eesti, Looduse Omnibuss, Tartu ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed, Eesti loodusmuuseum, Salibar OÜ, MyPrint, Seto Folk, Tartu linn, keskkonnaamet, Energia Avastuskeskus ning teaduskeskus AHHAA.

Fotokonkurss kuulub Tartu loodusfestivali kavasse. Tartu loodusfestival toimub 7.–10. juunini ning kutsub märkama linnaloodust ning linnaruumis elavaid liike.  Festivalipäevade jooksul toimuvad üle linna õpitoad, loodusretked, vestlusõhtud, loodusmängud ja muud huvitavat kogu perele. Esimest korda on festivalil ka kultuuriprogramm, milles toimuvad loodus- ja keskkonnafilmide õhtud.

Infot loodusfestivali kohta saad www.loodusfestival.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!