Põnevad aruteluõhtud „Tõlkes kaduma läinud?” juba homme Tallinna ja Tartu Rahva Raamatus

11. apr. 2017 Rahva Raamat AS - Kommenteeri artiklit

Kolmapäeval, 12. aprillil toimuvad Rahva Raamatu Viru keskuse ja Tasku keskuse kauplustes paralleelselt põnevad aruteluõhtud „Tõlkes kaduma läinud?”.
Ingliskeelse aprilli teemakuu raames toimuvatel vestlusõhtutel arutatakse, kuidas ära tunda head tõlget ja kuidas see eristub halvast tõlkest ning ka originaalkeeles lugemise üle.

Tallinnas toimub aruteluõhtu kell 18, seda juhib kirjanik ja saatejuht Peeter Helme, osalevad tõlkija ja toimetaja Mihkel Mõisnik (tõlkinud nii Bukowskit kui ka joonisfilme (sh „Simpsonid” jt)), Loomingu Raamatukogu peatoimetaja ja tõlkija Triinu Tamm (tõlkinud Michel Houellebecqi jt), tõlkija Sash Uusjärv (tõlkinud Neil Gaimani, Orson Scott Cardi jt) ja Tallinna inglise kolledži gümnasist Rene Kriisa.

Tartus toimub arutelu kell 17:30, selle juhiks on ajakirja Looming peatoimetaja Janika Kronberg. Arutelus osalevad kirjandusteadlane ja tõlkija Ene-Reet Soovik, tõlkija Tiina Randus (tõlkinud Kurt Vonneguti, Neil Gaimanit, Chuck Palahniuki, Tom Stoppardit, Terry Pratchettit) ja Emajõe keeltekooli tõlgid Saana Kolvanski ning Eva Pettai.

Aprillis on Rahva Raamatu fookus ingliskeelsel kirjandusel ja kõigis kauplustes on eriväljapanekud!

Ingliskeelse aprilli raames toimub veel kaks üritust.

23. aprill kell 13 William Shakespeare sünnipäeva tähistamine ja Briti kirjanduse päev Viru keskuse Rahva Raamatus. Osalevad Louis Zezeran, Krista Kaer, Douglas Lindsay, Miriam Anne McIlfatrick-Ksenofontov, Anni Türkson.

28. aprill kell 17.30 Harper Lee sünnipäeva tähistamine ja Ameerika kirjanduse õhtu Viru keskuse Rahva Raamatus. Osalevad Justin Petrone, Vello Vikerkaar, John W. Fail, Piret Bossack, Mike Collier.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!