Rocca al Mare koolis avati õpilaste ideest alguse saanud amfiteatrikujuline betoonist õueklass

12. apr. 2017 - Kommenteeri artiklit

Foto: Tiit Mõtus

Täna avati Rocca al Mare koolis Ateena kool ehk amfiteatrikujuline õueklass, mille disainisid õpilane Hans Hubert Sams ja arhitekt Emil Urbel. Õueklassi ehitas valmis NOBE (Nordecon Betoon OÜ).

Ateena kool on RaM-kooli õpilaste ideekonkursi „Lahe vahe tund” võitnud leidlik lahendus õpikeskkonna mitmekesistamiseks. Projekti idee autor on kooli abiturient Hans Hubert Sams, eestvedaja RaM kooli arengufond.  Ligi sada inimest mahutav amfiteater võimaldab vabas õhus läbi viia koolitunde, esitada näitemänge, mängida pilli või teha kooriproovi.

Avamisüritusel musitseeris ansambel Trad.Attack koos Rocca al Mare kooli noortekooriga.

Ateena kooli moto on Horatiuse ladinakeelne ütlus „Sapere aude” ehk „Julge olla tark”, julgustamaks õpilasi olema uudishimulikud. Ateena kool on kõnekas näide sellest, kuidas julged ideed saavad kooli kogukonna (õpilased, õpetajad, lapsevanemad) ühisel ettevõtmisel teoks.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!