Tähelepanu, algavad Tallinna vanalinna päevad!

28. apr. 2017 Janne Raavik Tallinna vanalinna päevade meediajuht - Kommenteeri artiklit

Tallinna vanalinna päevade rongkäik 2016. aastal. Foto: arhiiv

 

31. maist 4. juunini toimuvate 36. vanalinna päevade juhtmõte on „Noor vanalinn”.

Seoses laste- ja noortekultuuri aastaga on vanalinna päevadel esiplaanil noorte ja laste tegemised ja neile suunatud üritused, mis toimuvad kogu linnaruumis ning lastealal.

1. juuni on kantud päevaviisist „Kui kõik maailma võim võiks olla laste käes …”. Kell 11 kogunetakse traditsioonilisele korstnapühkijate ja laste rongkäigule. Kogunemispaik on korstnapühkija kuju juures, sealt viib tee Raekoja platsile. Ühtlasi tähistatakse sellega 615 aasta möödumist korstnapühkijate esmamainimisest Tallinna kroonikates.

Kogu päeva jooksul uuritakse, mil moel näeb (või tahaks näha) vanalinna tänane noor. Talvel kuulutati välja linnaruumi projektikonkurss, millega kutsuti vanalinna nooreks disainima. Nüüd saab näha, mida tahetakse teha näiteks Laial tänaval, mida on plaanis ette võtta vana linnamüüri torni, Bremeni torniga, mida oodatakse ühelt mõnusalt noortealalt, kuidas teha kunsti, kaasates tavalisi möödakäijaid jne. Linnaruumis tegutseb sel päeval kümmekond noorteprojekti.

Päev lõpeb avatud noortefoorumiga Hopneri majas, kus linnaruumi konkursi töödest räägivad tegijad ise ning pluss- ja miinuspooli kaaluvad ka kogemustega tegijad.

Kogu päeva jooksul esinevad Raekoja platsi laval Vanalinna hariduskolleegiumi õpilased ja vilistlased.

2. juunil toimub linnaorienteerumine fotojahina, mis saab alguse Kanutiaia noortealalt ning mille korraldab kesklinna noortekeskus. Eesmärk on panna noored märkama vanalinnas väiksemaidki detaile, lugusid, legende, paiku.

3. juunil kella 12–17 leiab Harjumäel aset õpilasfirmade laat, kus kauplejaiks eranditult noored ettevõtjad.

Kanuti aias tegutseb kogu vanalinna päevade aja aktiivset kaasalöömist (sport, muusika, töötoad) pakkuv noorteala.

Toompargis Snelli tiigi kõrval lastealal on nelja päeva jooksul samuti rohkesti tegemisi: mängitakse, meisterdatakse, üles astub teadusteater, laste laulu-, näitemängu- ja tantsugrupid, nukuteater, toimub võitluskunsti show, viiakse läbi maastikumäng jpm.

Rohkem infot www.vanalinnapaevad.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!