Tallinna ülelinnaline robootikapäev

28. apr. 2017 Leini Jürisaar Tallinna haridusameti üldosakonna ­peaspetsialist - Kommenteeri artiklit

25. aprillil said Tallinna robotihuvilised lasteaialapsed, õpilased ja õpetajad kokku Südalinna koolis esimesel ülelinnalisel robootikapäeval.

Vaadata sai demoetteasteid ja robotinäitust ning ka ise roboteid juhtida. Tallinna haridusameti üld­osakonna juhataja Rainer Rannala sõnul pakkus linn robootikapäevaga lasteaedadele ja koolidele võimalust jagada oma kogemusi ja oskusi. Märkimisväärne oli lasteaedade arvukas osalemine – oma robotitega tuli kohale koguni 35 lasteaeda. See näitab, et ka lasteaedades on robootika tõusuteel. Koole lõi kaasa 16.

Lasteaialaste robootikapäeval lahendasid lapsed ülesandeid BeeBoti ja LEGO WeDo robotitega. Tartu Jaan Poska gümnaasiumi õpilased tutvustasid aju­skänneriga juhitavat robotit – oma disainitud lahendust, mis võitis „Robotex 2016-l” peetud MindControli võistlusel esikoha. Oma kogemust FLL robootika mängulaua kasutamisest jagas Eesti FLL 2016/2017 robotimängu meister, Tallinna Kristiine gümnaasiumi võistkond Öökullid. Oomipood esitles oma robootika tootevalikut. WTC Tallinna robootikalabor demonstreeris Robolandis viit Tallinna haridusasutustes enim levinud robootilist platvormi ning soovijad said neid kogenud juhendaja käe all ka proovida. Tegutses virtuaalreaalsuse töötuba, kus WTC Tallinna virtuaalreaalsuslabori abiga sai seigelda virtuaalreaalsuses. Büroomaailm tutvustas 3D-printereid ja -printimist.

Koolide robootikapäeval panid algklassiõpilased proovile oma oskused viiel alal: BeeBoti kevadine teekond, Lego WeDod looduses, Ozobotid kooliteel, Edisonid ja NXT robotid metsarajal. Teine ja kolmas kooliaste läksid metsarajale Ozobotide ja Lego EV3 robotitega.

Robootikaseminaril tegi Heilo Altin (Tartu ülikooli doktorant, MTÜ Robootika tegevjuht) ettekande „Robootika ainetundides – unelm või reaalsus?”. Sellele järgnes vestlusring „Robootika toomine klassitundi – poolt ja vastu”.

Robootikapäeva korraldas Tallinna haridusamet koostöös eelmise aasta „Robotexi” turundusjuhi Janika Leoste ja Tallinna Südalinna kooliga. Robootikapäeval osalesid ka Hollandi koolijuhid.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!