Tallinnas tõmmatakse käima uus inglisekeelne kool

27. apr. 2017 - Kommenteeri artiklit

Eelmisel aastal Mainori asutatud välismaistele lastele suunatud ingliskeelne kool International School of Tallinn on sel sügisel valmis vastu võtma esimesed 20 õpilast.

Uue kooli direktori Olavi Otepalu sõnul sai kooli loomise idee alguse sellest, et Mainori suurima arenduse Ülemiste City üks edueeldus on võimekus riiki meelitada kõrget lisandväärtust loovaid ettevõtteid ja neile vajalike välisspetsialistide jaoks olulise tugistruktuuri loomine. „Kuna linnaku keskkonna arendamisel on esmatähtis mugavus ja kõigi vajalike teenuste kohapealne kättesaadavus, oli oluline, et lisaks eestikeelsele Kalli-kalli lasteaiale ja üldhariduskoolile Emili kool oleks linnakus ka ingliskeelne üldhariduskool,” selgitas Otepalu.

„Tallinnas tegutseb ju praegugi rahvusvahelist haridust pakkuvaid koole, kuid vajadus uue kooli järele oligi just Ülemiste Citys, kus on juba suur hulk rahvusvahelisi ettevõtteid ja töötab enam kui 50 eri rahvusest välisspetsialisti,” märkis varem Euroopa Kooli juhtinud Otepalu, kelle hinnangul on rahvusvahelise kooli puhul kolmeks kõige olulisemaks alustalaks rahvusvaheline keskkond, kõrgelt hinnatud ja globaalselt tunnustatud õpe ning taskukohane õppemaks.

Esimese kolme aasta jooksul pakutakse ingliskeelset üldharidust Eesti riikliku õppekava alusel, edaspidi rahvusvaheliselt tunnustatud IB- ehk International Baccalaureate õppekava alusel. Ka pikas perspektiivis on International School of Tallinn õppetöös plaan siduda kaks väga tugevat õppekava – Eesti riiklik õppekava ning IB-õppekavad.

„Selge on see, et kooli algusaastatel peab omanik ise järjepidevalt tegema suuri investeeringuid, kuid pikas perspektiivis on oluline, et kooli jätkusuutlikkus on ka riigi prioriteet ning seda nähakse vajaliku teenusena sotsiaalse keskkonna parendamisel ja välistööjõu kiiremal lõimimisel ühiskonda,” märkis Otepalu, kelle sõnul on Mainor esimesel aastal otsustanud võtta enda kanda ka 25% kõigist õppetasudest, võimaldades esimestel õpilaste astuda kooli soodsamalt.

Aastate jooksul plaanitakse jõudsalt kasvada ning katta perspektiivis täistsükkel algklassidest kuni gümnaasiumi lõpuni. Selleks valmistatakse juba praegu ette  koolikompleksi ehitamist Ülemiste City keskmesse.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!