Tartu noortel oli metal sees

21. apr. 2017 Sirje Pärismaa toimetaja - Kommenteeri artiklit

Variku kooli kaheksandikud ootasid kannatamatult, millal Tehnobussi uks avaneb. Fotod: Sirje Pärismaa

 

Tartu Variku kooli õuele sõitis 18. aprilli hommikul Tehnobuss, kus 7.–9. klassi õpilased said proovida keevitamist, programmeeritaval pingil töötamist ja 3D-printimist. Koolimajas toimunud töötubades meisterdati aga mälupulki, vaadati maailma läbi virtuaalreaalsuse ja konstrueeriti elektrimasinaid.

Metallinädala „Metal on mul sees” tegemistest sai osa viis Tartu kooli, korraldajaiks olid Eesti masinatööstuse liit ja Tartu kutsehariduskeskus. Õpilastel oli võimalik käia Tartu juhtivates masinatööstusettevõtetes ja kohtuda koolis ettevõtete tippjuhtidega. Tehnobuss toodi Eestisse Lätist, kus see valdkonna propageerimise eesmärgil ringi vurab.

Metallinädalat ajendas korraldama valdkonna vähene atraktiivsus noorte jaoks. Tööstusettevõttesse niisama ei satuta ja oma tulevikku ei osata masinatööstusega siduda, kuigi valdkond annab kümnendiku ekspordimahust.

Tehnobussi „atraktsioonidest” osutus eriti menukaks keevitamine, mida tahtsid järele proovida tüdrukudki.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!