Theatrum „eksiilis”

28. apr. 2017 Theatrum - Kommenteeri artiklit

Theatrumi majas Vene t 14 käib suur ümberehitus. Foto: Marius Peterson

 

Pisut enam kui kuu aega tagasi algasid Theatrumi majas Vene t 14 suured ümberehitustööd. Vana ja amortiseerunud maja saab täiesti uue sisemuse – eelkõige aga uue ja palju suurema teatrisaali. Viimased 22 aastat on unistatud korralikust remondist, mitteläbitilkuvast katusest ja tänapäeva tasemel ventilatsioonist ning nüüd on unistus tänu põhjalikule ümberehitusele teoks saamas. Umbes aasta pärast loodame kodusaali uksed publikule jälle lahti teha ning ootame kõiki oma uuenenud majja, milles sellegipoolest püüame säilitada võimalikult palju vana armsaks saanud hõngu.

Theatrumi trupi jaoks tähendab remondiperiood senisest pigem intensiivsemat tööd, sest puhata me ei plaani ja nii uute kui ka varem kavas olnud lavastuste viimine teistesse mängukohtadesse on väljakutse, mis meeskonda ainult tugevamaks ja paremaks muudab.

Meie mängitavad lavastused ja esinemispaigad järgnevate kuude jooksul on:

Unamuno „Kaks ema” Rakvere Teatris ja Eesti Draamateatris (maikuus);

Võrõpajevi „„Delhi” tants“ Paide kultuurikeskuses, Pärnu Endla Küünis ning Haapsalu kultuurikeskuses (maikuus);

Molière’i „Väga haige” Hopneri majas (mais-juunis);

Zelleri „Isa” Eesti Draamateatris, Vabal Laval ja ERM-i teatrisaalis (mai–september).

Võrõpajevi „Joobnuid” mängime juuni alguses Peterburi Brjantsevi teatris toimuval rahvusvahelisel teatrifestivalil ning kodupublikul on võimalus seda lavastust nautida Viimsi Black Box Studios (mai–juuni).

Molière’i „Misantroop” on taas kavas juuli alguses Suuremõisa lossis Hiiumaal.

Täpsem kava meie kodulehel www.theatrum.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!