Tüdrukutele mõeldud IT-päev murrab stereotüüpe

19. apr. 2017 Tartu ülikool - Kommenteeri artiklit

Tartu ülikooli arvutiteaduse instituut koostöös Microsoftiga kutsub 22. aprillil Tartusse gümnaasiumiealistele tüdrukutele mõeldud IT-päevale. Teist aastat toimuva ürituse eesmärk on tutvustada tütarlastele IT-d kui ühte võimalikku eriala ja karjäärivalikut.

Arvutiteaduse instituudi turundus- ja kommunikatsioonispetsialist Mari Krusten rääkis, et IT-päeva eesmärk on tutvustada lähemalt eriala tütarlastele, kellel pole olnud võimalust sellega senimaani tutvust teha. „Tütarlastest õppurite osakaal arvutiteaduse õppekavadel on viimastel aastatel langenud, mis võib olla seotud sellega, et eriala peljatakse sellest tegelikult täpsemalt teadmata. Tahame näidata, et IT-s edukaks saamisel on kõigil võrdsed võimalused, olenemata soost või varasemast hariduslikust taustast,” rääkis Krusten.

IT-päeva keskmes on töötoad, kus saab ise proovida koodikirjutamist programmeerimiskeeles Python ning õppida oma veebilehte looma. Lisaks räägivad oma kogemustest IT-ga informaatika magistrant Annett Saarik ning ettevõtte Mooncascade tarkvaraarendajad Anna Bilmaijer ja Anneli Mutso. Pärast töötubasid saab teha tutvust TÜ arvutiteaduse instituudi arvutigraafika ja virtuaalreaalsuse labori tegemistega.

IT-päev toimub Tartus Ülikooli 17 (TÜ peahoonest üle tee). Osalemine on tasuta, registreerunutele pakutakse ka lõunat. Osalemine ei eelda varasemat kokkupuudet programmeerimisega, peamine on huvi ja tahtmine IT-valdkonnaga lähemalt tutvust teha.

Registreerumine ja lisainfo siin.

6. mail toimub Tartu ülikoolis kuus tundi kestev praktilise küberturvalisuse töötuba, kuhu on osalema oodatud kõik huvilised.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!