Ülikooli veebikursus avab kooliuuenduse tagamaid

12. apr. 2017 Tartu ülikool - Kommenteeri artiklit

Tartu ülikool avab kõigile huvilistele 17. aprillil kuu aega kestva e-kursuse, mis tutvustab nüüdisaegset õpikäsitlust.

17. aprillist 17. maini kestva veebipõhise kursusega näidatakse haridushuvilistele, mida kujutab endast nüüdisaegne õpikäsitlus, mis on selle eesmärgid ja võimalused.

„Üks levinud mure on, et uuendused muudavad kooli ajaviitmiskohaks, kus lapsed võõrduvad pingutamisest. Kindlasti pole see kooliuuendajate eesmärk. Keegi ei taha, et kasvav põlvkond oleks eelmistest rumalam ja saamatum. Vastupidi ‒ soovime, et nad oleksid vastutustundlikumad, kohanemisvõimelisemad, loovamad, arutlevamad. Et nad ei õpiks eksamite, vaid enda elu jaoks. Et nad eelkõige õpiksid õppima läbi kogu elu, sest kindlasti ei oska me neile täna õpetada kõike seda, mida läheb vaja 20 või 40 aasta pärast,” selgitas kursuse üks autoritest Anni Tamm teema olulisust ja lisas: „Mõistagi ei saa selle ideaalini jõuda kampaania korras ja kiiresti. Arusaamad õppimise ja õpetamise eesmärkidest ja viisidest ning seda toetav keskkond saavad areneda ühiskonnale vastuvõetavas tempos.”

Kursus toimub täies mahus veebikeskkonnas ning on osalejatele tasuta. Teretulnud on pedagoogid, lapsevanemad ning üldse kõik huvilised.
Kursuse on valmistanud ette ülikooli haridusteaduste instituudi õppejõud Anni Tamm, Triin Peitel, professor Margus Pedaste ja professor Äli Leijen ning registreeruda saab kursuse koduleheküljel.

Head uut õpikäsitust!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!