Väike-Maarjas tähistatakse taas Wiedemanni keelepäeva

27. apr. 2017 HTM - Kommenteeri artiklit

Täna tähistatakse Väike-Maarjas Ferdinand Johann Wiedemanni keeleauhinna keelepäeva. Tänavune laureaat Marja Kallasmaa räägib Eesti kohanimedest ning traditsiooni kohaselt istutab kohalikku keeletammikusse oma puu.
Keelepäev algas Väike-Maarja rahvamajas kell 11 konverentsiga, mille peateemaks on nimed. Auhinnalaureaat Marja Kallasmaa ja Eesti Keele Instituudi peakeelekorraldaja Peeter Päll räägivad kohanimedest ja „Eesti kohanimeraamatu” koostamisest. Eesti Keele Instituudi vanemleksikograaf Tiina Laansalu tutvustab tänavuse laureaadi elutööd. Tartu plikooli professor Birute Klaas-Lang annab ülevaate konkursist „Eesti asutusele eesti nimi” ja Tallinna ülikooli lektor Annika Hussar kõneleb eestlaste eesnimekasutusest.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!