Varakevadisi sibullilli tutvustav teemapäev botaanikaaias

28. apr. 2017 Tallinna botaanikaaed - Kommenteeri artiklit

Harilik koerahammas.

30. aprillil toimub Tallinna botaanikaaias teemapäev „Varakevad aias – koerahambast linnupiimani”, kus saab tutvuda nii varakevadiste põnevate sibullilledega kui ka osaleda kevadkülvide õpitoas.
Teemapäeva ühe kuraatori Tiia Jaanuse sõnul on hoolimata praegustest heitlikest ilmadest kevadised sibullilled botaanikaaias oma õied avanud. „Tuntud lumikellukeste ja siniliiliate kõrval saab botaanikaaias näha käändunud õielehtedega ning koerakihva meenutavate sibulatega koerahambaid ja pärlvalgelt säravate õitega linnupiimasid,” ütles teemapäeva kuraator.
Lisaks varakevadel õitsevaid taimi tutvustavatele ekskursioonidele toimub kevadkülvi õpituba. „Kõik rohenäpud on oodatud kell 13 botaanikaaia Meelteaeda, kus jagatakse asjatundlikke nõuandeid tarbetaimede kevadiste külvide kohta,” selgitas Tiia Jaanus.

Päevakava
12 ekskursioon sibullillede ekspositsioonis (eesti ja vene keeles)*
13 õpituba: kevadised külvid tarbeaias
14 ekskursioon sibullillede ekspositsioonis (eesti keeles)*
14 kevadlilled botaanikaaias – jalutuskäik nii suurtele kui ka väikestele taimetarga saatel*

* Ekskursioonid algavad palmimaja juurest.

Teemapäeval saab huvitavate püsikute istikuid ning nii vähem levinud sibullilli, kiviktaimlasse sobivaid taimi ning maitse- ja ravimtaimi osta Helga taimeaia spetsialistide käest. Aiamaailm pakub rohenäppudele köögiviljade ja suvelillede seemneid, aga ka sibullillede mugulaid ning püsikute istikuid. Maidla lillevalikus on nii liiliate sibulaid kui ka nartsisside lõikeõisi.
Teemapäevast osavõtt on tavapileti hinnaga.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!