300 koolinoort otsis veebis kirjandusinfot

11. mai 2017 Evelin Arust - Kommenteeri artiklit

Prima Vista kirjandusfestivali eelüritusena toimunud infootsingumäng „Otsi kohta, kust sa saad” toimus Tartu ülikooli raamatukogu remondi tõttu sel aastal vaid veebivormis. Osa võttis üle 300 õpilase vähemalt 25 koolist. Lõpliku tõe puudumises on ilmselt süüdi eestlaslik tagasihoidlikkus – oma kooli ja kontakti avaldamine ei olnud noortele ju kohustuslik.

Mängu võitjaiks osutusid Elina Nitkin Põlva gümnaasiumist, Sirel Kruuse ja Airi Pahva Viljandi gümnaasiumist, Henn Uuetoa Avinurme gümnaasiumist ning Toomas Pilt Tallinna Kristiine gümnaasiumist. Tubli töö, palju õnne!

Lisaks naeratas loosiõnn Triinu Tomingasele Tori põhikoolist, Helina Härmale Võru Kreutzwaldi koolist, Liisa Beloglazovale Pärnu Koidula gümnaasiumist, Renee Balentile Tootsi lasteaed-põhikoolist, Nastja Kuptsovale Sillamäe eesti põhikoolist, Brigita Uibole Räpina ühisgümnaasiumist ning Muuga-Laekvere kooli, Rakvere reaalgümnaasiumi, Elva gümnaasiumi ja Valgu kooli klassivõistkondadele.

Tublid olid kõik osalejad ja vahva, et mitmes koolis oli mängutuhinas terve klass. Valgu kooli õpetaja Tiia Kesseli sõnul oli tegemist äärmiselt vajaliku, hariva ja õpilastele huvipakkuva mänguga. Mõnel pool pakkus infootsingumäng lihtsalt vaheldust tavalisele koolitunnile. Nagu elus ikka, oli nii neid, kes ei leidnudki kõigile küsimustele vastust, kui ka neid, kelle jaoks mäng oli lihtne. Kirjandusliku infootsingumängu koostaja Kadi Kass rõõmustas nii õigete vastuste kui ka osalejate rohkuse üle.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!