Eesti parim õpilasfirma on Festera Hugo Treffneri gümnaasiumist

12. mai 2017 Raivo juurak toimetaja - Kommenteeri artiklit

Õpilasfirma Festera koosseisus Sandra Võsaste, Joonatan Oras, Kris-Robin Sirge, Kevin Reisenbuk. Foto: Raivo Juurak

 

4. mail selgitati välja Eesti parimad õpilasfirmad. Esikoha saavutas õpilasfirma Festera koosseisus Kevin Reisenbuk, Joonatan Oras, Sandra Võsaste ja Kris-Robin Sirge. Noored toodavad prügikaste, mis lagundavad mikroobide, küttekeha ja ventilatsiooni abil biojäätmeid. Õpilasfirma juhendaja on Ülle Seevri.

Teise koha pälvis Vanalinna hariduskolleegiumi õpilasfirma Leivapoisid, mis toodab vanaemade retsepti järgi tehtud leivasuppi. Toode on jõudnud juba poelettidele. Meeskonda kuuluvad Romet Esko, Raul Eskol, Mark Sagar ja Julius Tarand, juhendaja on Kristel Rannaääre.

Kolmanda koha võitis kunstnike töid vahendava veebikeskkonna loonud ÕF Crufty Tallinna reaalkoolist koosseisus Melanie Rannula, Alexsanda Kruusberg, Karmen Markov, juhendaja Ene Saar.

Rahva lemmikuks sai Rapla Vesiroosi gümnaasiumi šokolaaditrühvleid tootev õpilasfirma Shococo, kes kogus veebihääletuses üle 1200 poolthääle.

JA Eesti 25. tegevusaastal tegutseb ligi sajas gümnaasiumis, kutse- ja põhikoolis 324 õpilasfirmat. 25 aasta jooksul on õpilasfirmasid loodud ligi 3000 ning õpilasfirma vilistlasi on üle 12 000.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!