„Kultuuridessant” läheb liikvele

4. mai 2017 Tartu ülikool - Kommenteeri artiklit

„Kultuuridessant” on Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia üliõpilaste ringi reisiv festival, mille käigus presenteeritakse avalikkusele looverialade diplomandide lõputöid ja esitletakse ülikooliaastate jooksul õpitut. Sel aastal rõõmustavad akadeemia tudengite silmapaistvamad loometeosed publikut kolmel järjestikusel päeval kolmes linnas: alustatakse 4. mail Jasmist Viljandis, edasi liigutakse 5.mail Tallinna Vaba Lavale ja Sõltumatu Tantsu Lavale ning festival lõpetatakse 6. mail Tartus Aparaaditehases.

„Kultuuridessandi” käigus teevad koostööd eri erialadel õppivad kultuuriakadeemia üliõpilased, kes pakuvad festivali raames tasuta töötubasid, kontserte ja tantsuetendusi. Muusikaosakonna tudengid on väljas 10-liikmelise bändiga Unofficial Folklore, esitades Eesti folgimaastiku kunagiste ja praeguste superstaaride loomingut uues võtmes. Kavas on ka seitse tantsukunsti diplomilavastust. Lisaks on huvilistel võimalik osaleda töötubades. Rahvusliku käsitöö osakonna tudengite juhendamisel saab valmistada rahvuslikus stiilis ehteid, helkurpaelu ja võtmehoidjaid. Butafooride käe all valmistatakse teatri laval kasutatavaid rekvisiite ja huvijuhid aitavad avastada näitekunsti imelist maailma.

„Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemiast võrsub igal aastal noori andekaid kultuuritegelasi, keda soovime „Kultuuridessandiga” rahvale tutvustada, olles sillaks kultuuri looja ja selle armastaja vahel,” ütles festivalimeeskonna liige Kätlin Kriisa.

„Kultuuridessant“ toimub tänavu viiendat aastat. Festivali programm „Kultuuridessandi” kodulehel. .


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!