Lahedate lastefilmide festival Artise kinos

5. mai 2017 Kino Artis - Kommenteeri artiklit

Lahedate lastefilmide festival toimub Artise kinos 13.–21. maini ja toob Eesti lasteni uusi Euroopa lastefilme ning animatsioone. Filmifestivalil linastub teoseid nii kõige pisematele kui ka suurematele vaatajatele. Kevadine lastefestival on juba neljas sarjas „Euroopa ja lapsed”. Selle aasta festivali teema on laste sõprus loomade, lindude ja muinasjutuolenditega, et ergutada laste fantaasiat ja suurendada nende mõistmisvõimet eri eluvormidest. Euroopa lastefilm ja animatsioon on ka suurepärane viis näidata lastele tavapärasest Hollywoodi toodangust erinevat kunstilist stilistikat ja loojutustusviisi.

Koolilastele on festivalil vaatamiseks kirjanduse kullafondi kuuluval Carlo Collodi raamatul „Pinocchio seiklused” põhinev animatsioon „Pinocchio” (Itaalia-Prantsusmaa-Belgia-Luksemburg, 2012), mis jutustab luiskava puunuku imepärastest kohtumistest nii kilgi, rebase ja kassi kui ka siniste juustega haldja ning paljude teistega. Režissöör Enzo D’Alò pöörane ja lustakas animatsioon üleannetust Pinocchiost nomineeriti 2013. aastal Euroopa filmiauhindade võistlusel parima täispika animatsiooni auhinnale.

Veel saavad koolilapsed vaadata kevadises eriprogrammis lummavat ja kaunist loodusfilmi „Tuule vennad” (Austria, 2015), kus peategelane Lukas kasvatab üles pesast välja visatud kotkapoja. Selle hämmastavalt kaunite looduskaadritega mängufilmi osatäitjateks on lisaks inimestele päris rebased ja kotkad. Veel on kinosaalis võimalik vaadata lustakat mängufilmi elusa traktori ja poisi sõprusest „Väike traktor Fergie. Maal on lahe” (Holland, 2016) ning filmi „Trolli lood. Kodu kallis kodu” (Norra, 2016) Maxist, kes aitab mägedes eksinud trollilapsukesel koju jõuda.

Mudilatele linastub kahe vahva karvase peajalgse seiklustest jutustav „Kiwi & Strit” (Taani, 2016), mis koosneb kaheksast värvilisest ja lõbusast episoodist täis jalgpalli, maalimist, ujumist ning teisi lõbusaid ettevõtmisi. Pisematele vaatajatele tuleb vaatamiseks veel armsalt veider lugu „Jäälille saladus” (Taani, 2013) Humbugist, kes unistab võluriks saamisest, kaotab aga kogemata oma vanaisa võlukepi ning läheb teekonnale, kus avastab mitmeid võlukunsti saladusi ning sõbruneb oa Bogusega. „Jäälille saladuse” seansi alguses tutvustab lastele võlumaailma päris ehtne mustkunstnik.

Kõik filmid ja animatsioonid linastuvad eesti keeles (välja arvatud „Kiwi & Strit”, mis on ilma dialoogita)!

Lisainfo ja täpne ajalava on saadaval kino Artise kodulehel http://www.kino.ee/Events/lastefilmidefest2017.

Grupibroneeringud Liina Murd, Liina@kino.ee, telefon 663 1372.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!